Curt, la oss ta over studiet film- og tv-vitenskap!

Hvis Høgskolen i Lillehammer vedtar å legge ned studiet film- og tv-vitenskap, da bør vi ved Høgskolen i Oslo og Akershus kjenne vår besøkelsestid. Vi setter i gang her, oppfordrer førstelektor Jan Storø.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Idet våren er i ferd med å sige inn over oss, slår en stygg nyhet inn fra nyhetsmediene. For min del var det Dagsavisens oppslag som gjorde at jeg satte kaffen i halsen. Høgskolen i Lillehammer vurderer å legge ned sitt studium i film- og tv-vitenskap. Intet mindre.

Min første reaksjon var av den depressive arten. Jeg tenkte at dette er da svært lite tidsriktig når vi lever i en tid der visuelle presentasjoner er «all over». Bildemediene, og spesielt de som innholder bilder som beveger seg, får større og større plass i våre hverdager. Og så skulle vi liksom ikke trenge dette studiet her i landet, det studiet som både utdanner folk som lager disse bildene og folk som hjelper oss til å forstå dem, sette dem inn i sammenhenger?

Min neste tanke var: Vi tar over! Så her kommer mitt innspill til rektor Curt Rice ved Høgskolen i Oslo og Akershus: Hvis styremøtet på Høgskolen i Lillehammer 13. mai vedtar å legge ned dette studiet fra høsten 2017, som er den realistiske muligheten, da bør vi ved Høgskolen i Oslo og Akershus kjenne vår besøkelsestid. Vi setter i gang her!

Jeg understreker at jeg aller helst vil at det sterke miljøet på Lillehammer får fortsette. Filmstudiet der har vært en svært viktig kraft siden det ble opprettet. Jeg har ingen argumenter på lager for å ta fra dem dette, eller for å bryte opp det de har bygget. Men hvis det nå skulle gå så galt, er det viktig å redde stumpene. Da kan Oslo, og i særdeleshet vår egen høgskole, være det stedet der et slikt studium og vitenskapelig miljø kan få leve videre. Vi har allerede miljøer her som kunne bidra i en oppbyggingsfase, og vi ville kunne invitere gode fagfolk fra Lillehammer til å bli våre kolleger i Oslo, slik at de fikk fortsette å utvikle sitt samfunnsbidrag.

Det andre miljøet i Norge innenfor det samme fagområdet ligger i Trondheim. Det ville bety at vi i Oslo, og våre kolleger i Trondheim, ville kunne jobbe med en positiv utfordring på samarbeid og utveksling. Det skulle vi klare.

Hvis Høgskolen i Lillehammer vedtar å legge ned studiet film- og tv-vitenskap, da bør Høgskolen i Oslo og Akershus kjenne sin
besøkelsestid.

Jan Storø

Derfor Curt – ring gjerne din rektorkollega på Lillehammer og hils at du vet om iallfall èn faglig ansatt på HIOA som til og med ville kunne være villig til å dele kontor – hvis det kommer en filmkollega fra Lillehammer. Smør på. Det kommer til å gå bra.

Det kan bare bli ett av to utfall; enten besinner de seg, eller så får vi et av Norges meste spennende miljøer hit.

Les også: Norsk filmkultur blir fattigere

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS