COLUMBIA

Universitets­ledere suspendert etter SMS-utveksling

En tidligere student skal ha sett over skulderen på en ansatt i ledergruppa og tatt bilder av tekstmeldingene hennes. Det førte til at tre ledere ble suspendert. 

Tre leder skrev meldinger som angivelig latterliggjorde deltakere i en panelsamtale om jødisk studentliv. Studentaktivisme har ført til mye bråk på Columbia University den siste tiden, blant annet har Hamilton Hall som man ser på bildet blitt okkupert av studentdemonstranter.
Publisert

Tre ledere ved Columbia University er suspendert som resultat av en SMS-utveksling på et arrangement om antisemittisme, skriver Times Higher Education.

De tre er prodekan og administrasjonssjef Susan Chang-Kim, dekan Christen Komm og prodekan Matthew Patashnick. De to sistnevnte har et særlig ansvar for studenter. Professor Josef Sorett skrev også meldinger med gruppen, men er ikke blitt suspendert.

— Jeg angrer dypt på min rolle i denne tekstutvekslingen og innvirkningen det har hatt på miljøet vårt, skriver Sorrett i et internt notat. 

Tok bilde av skjermen

En tidligere student på arrangementet kunne se tekstmeldingene på skjermen til Chang-Kim, tok bilder med telefonen sin og sendte dem til høyreside-avisa Washington Free Beacon. Avisa publiserte så meldingene. 

De fire Columbia-lederne satt blant publikum under en panelsamtale om jødisk studentliv. En av meldingene Chang-Kim skal ha sendt, lød: «Vanskelig å høre på, men jeg prøver å ha et åpent sinn for å lære om dette perspektivet».

Patashnick skal ha sendt en melding som antydet at en paneldeltaker utnyttet samtalen til å skaffe midler. «Stort potensial for pengeinnsamling», skrev han angivelig, og fikk til svar «Double Urgh» fra Chang-Kim.

Christen Komm refererte på et tidspunkt angivelig til Columbia sin campus-rabbi og skrev to spy-emoji.

Sendte politiet 

Det har vært store demonstrasjoner mot Israel på Columbia tidligere i år. Etter at studenter satte opp en teltleir, sendte Columbia-rektor Minouche Shafik politiet inn på campus. 109 personer ble arrestert. Shafik har fått kraftig kritikk, og en organisasjon for professorer ved Columbia oppfordret til mistillit mot rektoren

I Norge har det vært teltleir ved seks studiesteder: KHiO, NTNU, Universitetet i Berge, Universitetet i Oslo, Universitetet i Stavanger og NMBU. 

I slutten av juni var fire av seks teltleirer rigget ned for sommeren. 

Powered by Labrador CMS