16 studenter kom gjennom nåløyet i Talentjakten. Bildet er fra Talentjakten 2015. Foto: Talentjakten

Flest talentfulle studenter i Bergen i år

Hver høst velger Talentjakten ut dyktige og engasjerte studenter. Her er de 16 utvalgte som kom gjennom nåløyet. Universitetet i Bergen er sterkt representert.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Talentjakten har siden 2013 vært en årlig konkurranse mellom studenter i Norge. I årets utgave har 16 engasjerte studenter blitt plukket ut til å komme på lista over de beste talentene. Sju av dem, nesten halvparten,  kommer fra Universitetet i Bergen. Med en student fra Norges handelshøyskoel (NHH) så kommer halvparten fra utdanningsinstitusjoner i Bergen. 

I tillegg er blant annet Høgskolen i Oslo og Akershus, Universitetet i Oslo, Nord universitet og NTNU representert. 

Tanken bak konseptet «Talentjakten» er å gi studenter kurs og kompetanse som er rettet mot det næringslivet etterspør hos arbeidssøkere som er nyutdannet. 

Personlig merkevare

— Målet med prosjektet er å lage en arena der vi samler de mest engasjerte studentene i ett nettverk. I Talentjakten får studentene lære om personlig merkevare, og får muligheten til å skille seg ut på arbeidsmarkedet, sier Kaja Skålnes Knudsen, prosjektleder i Talentjakten, til Khrono. 

Vi ser etter de som er engasjerte, har en driv og en «skaperkraft».

Kaja Skålnes Knudsen

De 16 utvalgte har vært i gjennom tre runder før de kom i mål.

Egenskapene som må være på plass for å bli valgt ut, er blant annet at studentene må være engasjerte.

— Vi ser etter de som er engasjerte, har en driv og en «skaperkraft». Vi ser på folk som har gjort ting utenom studiet, som verv eller som har etablert sin egen bedrift, sier Skålnes Knudsen (bildet under). 

Færrest kvinner

Målet er at Talentjakten skal være en arena der studentene til slutt kan få seg jobb innenfor sitt fagfelt. 

Programmet har støtte fra Innovasjon Norge.

I fjor var nesten halvparten av deltakerne kvinner. I år er bare 5 av de 16 utvalgte er kvinner. 

— Kandidatene er valgt ut i fra Talentjaktens verdier, ikke ut i fra kjønn. At fordelingen i år ga færre kvinner enn menn reflekterer også fordelingen blant søkerne. Selvfølgelig ønsker vi en mer jevn fordeling, men dette vil trolig variere fra år til år, sier prosjektleder Kaja Skålnes Knudsen.

— Ønsker et spark

En av de 16 studentene som ble plukket ut i konkurransen er Nina Hoddø Bakås (bildet). Hun valgte å søke fordi hun ønsket et steg oppover i karrierestigen. 

— Jeg valgte å søke fordi det så interessant ut, og at det kunne være en mulighet for meg å vokse og forme meg som person, sier Bakås. 

Hun forteller at den personlige utviklingen er viktig, og ikke bare den faglige biten.

— Når man studerer lærer man veldig mye faglig, men i arbeidslivet fungerer ting på en annen måte. Det er gøy å lære noe annet enn fag, sier informatikk-studenten ved Universitetet i Oslo. 

Hun synes prosessen har vært lærerik og utfordrende. 

— Jeg håper jeg kan lære en del om meg selv, og utvikle meg til å blant annet bli flinkere til å formulere meg og formidle. Det er noe jeg brenner for og som jeg synes er gøy. I tillegg ønsker jeg å bygge et nettverk gjennom programmet, sier UiO-studenten, og legger til: 

— Jeg håper Talentjakten gir meg et spark i riktig retning, sier Nina Hoddø Bakås. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS