Legemiddelregning gir fortsatt mye hodebry både for studenter og for leder på institutt for sykepleie, Dag Karterud.

Har blitt bedre på å beregne legemidler

Sykepleiestudentene har fortsatt store problemer med legemiddelregning, men strykprosenten er lavere enn før.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreårsstudentene på bachelorutdanningen i sykepleie har hatt eksamen i legemiddelregning i to puljer i høst.

Kullet ble delt i to og på første puljes eksamen i september strøk akkurat halvparten av de 141 som møtte fram, mens for andre pulje som hadde eksamen i november var resultatene mye bedre. Da strøk 25 prosent av de 178 som møtte til eksamen.

I tillegg til de to eksamenene for heltidsstudenter, var det også en egen eksamen for deltidsstudenter. Der strøk 38 prosent av de 26 som møtte til eksamen.

Mye stryk - mange tiltak

Legemiddelregning er et emne som sykepleierne tradisjonelt har slitt mye med. Strykprosentene har ligget rundt 50 prosent, men etter at emnet ble flyttet til andre år av utdanningen forrige studieår, gikk det bedre. Ifjor strøk henholdsvis 27 og 39 prosent på de ordinære testene.

Instituttleder Dag Karterud ved Institutt for sykepleie sier at høstens stryktall fortsatt er for høye.

— Det jobbes iherdig med å få til bedre resultater, men dette er en null-feils-test og bare en enkelt kommafeil kan gjøre at man stryker. Dette gjør at mange må gjennom flere forsøk før de står. Det er jo også veldig viktig at det ikke blir gjort feil i dette, sier han.

Før og etter praksis

Instituttet har ingen helt klar forklaring på hvorfor det ble mye bedre resultater i andre pulje i høst enn i første, men Karterud antyder at det kan ha med sammensetningen av gruppene å gjøre.

Det er fire klasser med andreårsstudenter, og de er delt opp i to puljer slik den ene puljen har eksamen i legemiddelregning før de har vært i praksis, mens den andre har eksamen etter praksis. Det er gruppen som har vært i praksis som har best resultat.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS