Nils Rune Langeland vil ha åpen debatt om at han må gå fra sin stilling før tiden. Foto: HiOA

Langeland vil ha åpen debatt om sin avgang

Nils Rune Langeland vil ha en åpen debatt om sin avgang, og forteller at han har blitt beskyldt for å være «gratispassasjer» i påhør av høgskolens advokat. Men høgskolens ledelse vil ikke ta debatten med ham.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nils Rune Langeland skriver i tillegg at han fritar høgskolens ledelse for deres taushetsplikt i saken.

Det var torsdag morgen Khrono kunne fortelle at Nils Rune Langeland må slutte før tiden på Senter for profesjonsstudier (SPS). Han har inngått en avtale om det med skolens ledelse. Nå øker den den åpne konflikten mellom Langeland og høgskolens ledelse etter at Langeland i helgen la ut kommentarer på khrono.no. 

Langeland kom fra en professorstilling ved Universitetet i Stavanger og til stillingen som forsker og koordinator ved Senter for profesjonsstudier (SPS) 1. april 2012. 

Samarbeidsproblemer og oppsigelse

Langeland og en av nestorene ved SPS, Rune Slagstad, har hatt store samarbeidsproblemer og professor Slagstad sa opp stillingen sin i fjor høst i protest mot Langelands sjikaner på Facebook blant annet, og fordi ledelsen ikke gjorde nok for å rydde opp i det han mente var et dårlig arbeidsmiljø

Vi toler ikkje 'gratis=passasjerar' ved SPS er den klare meldinga eg får.

Nils Rune Langeland

Langeland var ansatt i et to års engasjement, men skal slutte noen få måneder før tiden. Langeland selv sa til Khrono torsdag i en sms at han ikke aner hvorfor han skal slutte tidligere. Leder for SPS, Oddgeir Osland, og ledelsen for HiOA ved Anne Christel Johnsgaard, ville ikke debattere saken offentlig i Khrono torsdag. De henviste til at dette er en personalsak.

Nå skriver Nils Rune Langeland selv i Khronos debattspalter og bekrefter på sms at han fritar høgskolens ledelse for taushetsplikten og at han ønsker en åpen debatt om denne saken. 

Vil ikke ta debatten offentlig med Langeland

HR- direktør ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Geir Haugstveit, gir følgende kommentar til saken:

 Som arbeidsgiver har vi et samlet ansvar for den enkelte medarbeider og arbeidsmiljøet totalt sett, herunder å gi trygghet til alle våre arbeidstakere om at vi som arbeidsgiver ikke medvirker i offentlige diskusjoner basert på spekulasjoner i personalsaker, sier Haugstveit.

Publisering og «gratispassasjer»

Det skal ha kommet kritikk mot Langeland om at han puubliserer for lite. I sitt innlegg poengterer Langeland: «Berre for å oppklare eg redigerer ei bok dette året har to artiklar på trykk der. Boka er i serien forfatningshistoriske studier leiar, professor Dag Michalsen ved UiO. Om nokon skulle vere interessert. Eg har ein sentral rolle om Stavangers historie, som SPS glatt har teke overheadmidlande for.»

Langeland sier han har tatt på seg ekstra undervisning for å avlaste kollegaer, tok over et kurs Slagstad ikke ville ha og har fått gode skussmål fra studentene.

«No blir eg skjelt ut i åsyn for høgskuleadvokaten. Vi toler ikkje 'gratispassasjerar' ved SPS er den klare meldinga eg får», skriver Langeland.

— Ledelsens sitt ansvar

En annen kollega på SPS har også tatt ordet på Khronos kommentar/debattplass. Magne Lindholm skriver at Slagstad - Langeland situasjonen har vært en ting, men at overfor de andre kollegaene har Langeland som alle andre hatt sine styrker og svakheter. Lindholm legger til at «hvis manglende publisering skal bli oppsigelsesgrunn blir det ikke mange ansatte igjen på Høgskolen.»

Lindholm skriver avslutningsvis at det var ledelsen som i sin tid ansatte Langeland, og nå må ta ansvaret for den situasjonen som har oppstått.

Khrono har vært i kontakt med Langeland søndag kveld som vil komme med ytterligere kommentarer mandag. SPS-leder Oddgeir Osland foreløpig ikke har besvart Khronos henvendelser.

Saken blir oppdatert.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS