500 studenter trodde de startet på fagskole. — Får ikke utdanningen de er lovet 20. september 2024 - 18:51
Ina strøk fordi hun ikke fant noen å skrive oppgave med. Nå vil hun hjelpe andre 16. september 2024 - 07:02
UiO-ansatt til sak etter «en usedvanlig og unødvendig brutal oppsigelsesprosess» 15. september 2024 - 03:37
— Eg er tilsett ved eit institutt ved NTNU som er i gang med nedbemanning, så eg reknar ikkje med fast jobb der.
Flere kunne tenkt seg en rektorperiode på 6 + 4 år Flere tar til ordet for at perioden man kan velges eller ansettes til som rektor ved et universitet bør forlenges fra 8 til 10 år. En slik endring må vedtas av Stortinget.
500 studenter trodde de startet på fagskole. — Får ikke utdanningen de er lovet Denne uken startet nær 500 studenter på fagskolen som Akademiet overtok etter konkursen i AOF i sommer. Det eneste minuset: Utdanningen er ikke godkjent som fagskole.
Svenkerud søker ny periode som rektor i Innlandet Rektorstillingen ved Høgskolen i Innlandet er lyst ut. Peer Jacob Svenkeruds navn kommer til å stå på søkerlisten til høgskolen som snart blir Norges 11. universitet.
Professor Bernt meiner hemmeleg vurdering set rettstryggleiken på spel Vurderingane som fjerna Eirik Hovden frå innstillinga til forskarjobb i Bergen må fram i lyset, meiner Jan Fridthjof Bernt.
Ville ikke ha debatt om valgt eller ansatt rektor nå Styreleder ved NMBU, Hanne Refsholt, ville ikke ha debatt om valgt eller ansatt rektor nå. Men flertallet i styret sa ja.
Krever at NTNU kartlegger asbest i eldre bygg To avviksmeldinger om hull i asbestplate ved Gunnerusbiblioteket ble sendt inn i mars og mai uten at de ble fulgt opp. Ansatte måtte selv teipe igjen hullene.
Sterk film om flukt I Green border møter vi flyktninger som «ingen vil ha». Hjelperne deres er heller ikke særlig velsett.
Må spare 150 millioner kroner. Er taus om konsekvensene Allerede i vår sa rektor Peer Jacob Svenkerud ved Høgskolen i Innlandet at han ikke kan utelukke oppsigelser. Men fagforeningene venter fortsatt på beregningene som viser hvordan nedskjæringene vil slå ut.
Vil tilby sluttpakker til ansatte i løpet av oktober NTNUs Fakultet for medisin og helsevitenskap ser for seg å ha signert alle sluttavtalene før advent. På nyåret vil de starte med eventuelle oppsigelser for å få budsjettet i balanse.
Omstilling i nord: — Vi må være knallgode, ellers har vi ikke en sjanse i havet Nord universitet skal kutte utgifter og vil blant annet vurdere om studieprogrammer skal legges ned. — Det er tøffe tak, sier rektor Hanne Solheim Hansen.
Forsker Grand Prix er tilbake: Anne Kristine og Henrik er klare for finalen Anne Kristine Aase Ugland og Henrik Brådland ved Universitetet i Agder (UiA) er de første som er klare for årets finale i Forsker Grand Prix.
Studentombud opplever en flom av saker Studentombudet ved OsloMet opplever en kraftig økning i antall saker, 423 i fjor mot 289 året før. Forsinket sensur og mangelfulle begrunnelser er blant de vanligste sakene.
Nord universitet vil bli sentrum for sikkerhet og beredskap Et nasjonalt senter for beredskap og samvirke står øverst på Nord universitets ønskeliste for framtidige satsinger.
Andrea (33) og Joyce (91) fant hverandre på Seniorhuset. Nå ønsker Høyre at flere skal bo som dem Helsebyråd Saliba Andreas Korkunc i Oslo kommune vil gjøre det lettere for studenter å bo sammen med eldre. Han ber regjeringen endre regelverket.
Satte fyr på hatten under forelesning i protest mot kutt Førsteamanuensis Peter Stuart Robinson mener UiT Norges arktiske universitet reduserer seg til en rent arktisk institusjon når det legger ned disiplinfag.
Vedtok nye etiske retningslinjer for innkjøp Onsdag vedtok UiO-styret nye retningslinjer for «anskaffelser i en urolig verden».
EU-sjefens bestilling: Forskningsråd for KI. Lov om fri flyt av forskere. Felles europeisk grad. EU-presidenten gir alle de nye kommissærene et oppdragsbrev. Dette er noe av det de nye kommissærene for forskning og utdanning må levere på.
Nye felles fuskeregler vedtatt Selvplagiat skal kun straffes med annullering av arbeidet, ifølge nye felles fuskeregler for universiteter og høgskoler som ble vedtatt onsdag.
Utsatte beslutning om kutt Styret ved Høgskolen i Østfold utsatte konkrete beslutninger om hvilke studietilbud som skal kuttes og omfordelingen internt på høgskolen.
Det krevende demokratiet Det er ikke ofte man hører så klare argumenter mot ønsket om å vitalisere universitetsdemokratiet, som under diskusjonen i universitetsstyret i Bergen.
Kraftig økning i sikkerhetshendelser Styret ved Universitetet i Oslo skal onsdag blant annet behandle en statusoppdatering for informasjonssikkerheten ved universitetet.
Dumpa toppkandidat i Bergen får støtte frå 40 internasjonale forskarar Forskarar frå 17 land har signert støtteerklæring til Eirik Hovden. Også det norske fagmiljøet mobiliserer.
Foreslår flere nedleggelser for å berge økonomien Flere studieprogram ryker eller skaleres ned hvis dekanen for helse og medisin ved NTNU får viljen sin. Målet er å unngå blodrøde tall i regnskapet, men arbeidstakerorganisasjonene er misfornøyde.
UiS: Oppsigelser er ikke til å unngå Oppsigelser er ikke til å unngå når Universitetet i Stavanger skal kutte 200 millioner kroner fram mot 2026, ifølge rektor Klaus Mohn.
Fire søkere til rektorjobben i Østfold To interne og to eksterne søkere står på søkerlista til rektorjobben ved Høgskolen i Østfold.
Vil ha ny master i krigføring og militære operasjoner Forsvarets høgskole har søkt om å få etablere en ny mastergrad i krigføring og militære operasjoner.
Se hvem som blir ny EU-sjef for forskning EU-president Ursula von der Leyen har valgt sine nye kommissærer. Kontroversielle Ekaterina Zaharieva fra Bulgaria blir ny kommissær for forskning.
Diskuterer økonomi og studieportefølje Høgskolen i Østfold er under omstilling, og rektor utelukker ikke nedbemanning og oppsigelser. Følg debatten i høgskolestyret.
Styret skal diskutere faglig innhold på campus Romerike Faglig innhold på ny campus i Lillestrøm sentrum er blant sakene på OsloMets styremøte tirsdag.
Dette krangler forskere oftest om I sakene der forskere anklager hverandre for uredelighet, handler konflikten oftest om forfatterskap.
Etter seks år uten husleie kan Akademika-butikken i Tromsø ryke Universitetet i Tromsø har gitt til Akademika beskjed om at det vil bli konkurranse om å få drive bokhandel på campus fra og med neste år.
Steinar Sæther innstilt som ny leder i Forskerforbundet Professor Steinar Sæther ved Universitetet i Oslo er innstilt til å overta som ny leder av Forskerforbundet. Professor Hilde Gunn Slottemo foreslås som nestleder.
Kven blir med på UiB-rektorens lag? — Ingen kommentar Kven som blir med på Margareth Hagens lag i jakta på å kapre rektoratet ved Universitetet i Bergen for fire nye år, er i det blå.
Tre universitet og ein høgskule lanserer «banebrytende strømmetjeneste» «Trygg tilgang til kvalitetssikret innhold fra pålitelige avsendere», lovar Viten-TV. Men kanalen skal ikkje vere redaktørstyrt.
Ina strøk fordi hun ikke fant noen å skrive oppgave med. Nå vil hun hjelpe andre Per dags dato finnes det ingen god løsning for å finne seg en gruppe å skrive sammen med når man står alene, mener BI-student. — Du blir en sosial «loser», sier hun.
Hemmeligholdt rapport: Universitet får sterk kritikk etter at student døde Stupfull gikk medisinstudenten Simon(19) fra innvielsesfesten og ble påkjørt av en lastebil og drept. Tre studenter er tiltalt. Det franske universitetet blir sterkt kritisert i en rapport myndighetene ønsket å skjule.
Statsbygg: — Vi kjenner til liknende asbest-tilfeller Statsbygg kjenner til flere tilfeller med asbest i universitetsbygg, men har ikke den fulle oversikten.
UiO-ansatt til sak etter «en usedvanlig og unødvendig brutal oppsigelsesprosess» Universitetet i Oslo mener hennes oppførsel overfor stipendiater var «uakseptabel». Selv mener forskningslederen at universitetet har satt for strenge grenser for hva en veileder kan si.
Disputerte i august, og får fast jobb i akademia som 31-åring Undervegs lurte han på om han var god nok. Men Ståle Bye Teslo disputerte i august, og frå februar har han fast jobb ved Høgskulen på Vestlandet.
Forslag til felles fuskeregler: Selvplagiat bør ikke straffes med utestenging Nå kommer forslag til felles fuskeregler for alle universiteter og høgskoler. Norsk studentorganisasjon er fornøyd, men synes ikke forslaget går langt nok om selvplagiat.
Tiltalt studentleder møtte ikke i retten, var i Afrika Mannen er tiltalt for underslag på nesten 1,5 millioner fra studentorganisasjonen han ledet. Han møtte ikke i retten, og rettssaken er utsatt.
UiB-styret får kritikk fra Oslo: — Vanskelig å forstå Med seks mot fire stemmer sa styret ved Universitetet i Bergen (UiB) nei til å lete etter flere kandidater til rektorvalget. Det går ikke helt upåaktet hen.
Få søkere til dekan-stillinger ved Nord universitet Universitetet skal ansette fire dekaner. Søkerlistene viser at det kun er én relevant søker til tre av sjefsjobbene.
Solid drama om landsforræderen og sjelesørgeren Nok en krigsfilm!? — vil noen si. Andre vil mene at det er fint at vi endelig får en filmatisk framstilling av dette kapittelet av vår historie — landsforræderens møte med rettsoppgjøret og med sin sjelesørger, slik vi får i Quislings siste dager.
Må si opp opptil 20 ansatte. Hvem som ryker skal avgjøres i vinter Torsdag ble de ansatte ved NTNUs Institutt for lærerutdanning informert om at 15 til 20 av dem vil bli sagt opp. Prosessen med å sile ut de overtallige starter i november.
Ansatte og studenter kan ha blitt utsatt for livsfarlig asbest på NTNU Gunnerusbiblioteket på NTNU er stengt etter funn av asbest. — Jeg er sjokkert over hvordan NTNU har håndtert asbestplatene, sier professor og overlege Oluf Røe.
Stemte ned forslag om komité for å leite etter rektorkandidatar. — For seint Sitjande rektor har ingen konkurrentar til det komande rektorvalet. Men styret ved Universitetet i Bergen ville ikkje opprette komité for å leite etter kandidatar.
Snart universitet: — En gledens dag for studentene Mange jublet på Lillehammer da Høgskolen i Innlandet ble godkjent som universitet torsdag. Bak gleden truer en strammere økonomi og kostnader som skal ned.
Høgskolen i Østfold: Her er rektors kuttliste Styret ved Høgskolen i Østfold har fått ledelsens forslag til kutt i studieprogrammene. Hvis antallet ansatte skal tilbake til 2019-nivå, som statsråden har antydet, må 97 faglige årsverk bort.
Positivt vedtak i Nokut. Status som høgskole berget Styret i Nokut sa torsdag et endelig ja til at NLA Høgskolen får beholde sin status som høgskole.
Jubler for universitet i Innlandet Nokut-styret anbefaler at Høgskolen i Innlandet blir universitet. Nå gjenstår bare et formelt «ja» fra Kongen i statsråd før Universitetet i Innlandet formelt er etablert.
For få publiseringspoeng per fagleg tilsett Ris og ros frå departementet, studentopptak, og den økonomiske stoda er mellom sakene som står på saklista når styret for Høgskulen på Vestlandet er samla i Sogndal i dag.
Skal orientere NTNU-styret om den økonomiske statusen Økonomi og samarbeid med næringslivet står på kartet når NTNU-styret har høstens første møte. Følg det direkte her fra 0930.
Fagforeningene: — De ansatte merker nedbemanningen godt Ved Universitetet i Sørøst-Norge innførte de streng bemanningskontroll ved inngangen til 2024. Så langt ligger de litt foran egen nedbemanningsplan, som innebærer at 72 årsverk skal bort bare i 2024.
Hagen vil ha fire nye år som rektor i Bergen Rektor Margareth Hagen stiller til val for ein ny periode. Tidlegare styremedlem fryktar rektorval på liksom.
Hun lover raskere svar i saker om eksportkontroll Dagens saksbehandling på over ett år er for langt, sier direktør Harriet E. Berg i det nye direktoratet for eksportkontroll og sanksjoner. Hun lover raskere behandling og mer veiledning i saker som angår akademia.
Universitetet skal verne nasjonalskatt. Nederlandsk selskap får knuse 360 millionar tonn stein Eit uerstatteleg natur- og kulturlandskap. Ei perfekt råvare til asfalt og betong.
Fikk 7,5 års forvaring for knivstikking Studenten som knivstakk to ansatte ved Universitetet i Oslo, er dømt til forvaring i sju år og seks måneder.
Forsvarssjefen vedgår at de hemmeligstempler for mye — lover bot og bedring Forsvarssjef Eirik Kristoffersen la vekt på betydningen av et økt forskningssamarbeid da han talte til NTNUs ledere og styre onsdag.
Diskuterte passende plagiatstraff i Høyesterett I ankesaken om selvplagiat mener staten at ett smesters utestengelse er passende reaksjon. Studentens advokat ba Høyesterett avvise statens anke.
Skal utrede slankekur for studietilbudene Universiteter og høgskoler ser på måter å nedskalere studietilbudene sine på, grunnet strammere økonomi. Ved Universitetet i Agder skal en arbeidsgruppe foreslå slankekurer.
Økonomien i studietilbudet ved UiA skal vurderes Universitetet i Agder (UiA) styrer mot underskudd hvis dagens aktivitet opprettholdes. Økonomisk bærekraft i studieporteføljen er tema på onsdagens styremøte.
Nå kommer Norges 11. universitet 24 år og nær 400 millioner kroner i eksterne midler har gått med før Innlandet nå etter alle solemerker får sitt eget universitet.
Selvplagiat i Høyesterett: — Urettferdig overfor andre studenter Staten la ned påstand om at det opprinnelige fuskevedtaket fra Felles klagenemnd blir stadfestet, men med utestengelse i ett og ikke to semestre.
Nokut varsler om ni måneders «liggetid» for universitetssøknad Rektor Gunnar Yttri reagerer på at Nokut ikke vil begynne å se på universitetssøknaden fra Høgskulen på Vestlandet før i april neste år.
Antallet svarte studenter stuper etter kvoteringsdom Ferske opptakstall fra flere amerikanske universiteter viser at andelen svarte studenter faller etter at Høyesterett i fjor sommer gjorde kvotering av studenter ulovlig.
Varsler nedbemanning. Kan ikke utelukke oppsigelser Rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen er dypt bekymret for framtiden til Høgskolen i Østfold. Nedskjæringer og innstramminger må til.
Forskningsleder anklages for maktmisbruk og trakassering av stipendiater Forholdene har vedvart over lang tid, og mange av hendelsene er svært alvorlige, står det i en varslingsrapport. Universitetet har sagt opp forskningslederen, som svarer med søksmål.
Foreslår EU-ansatte forskere og stipend til de beste universitetene Mario «Super Mario» Draghi kommer med både krass kritikk og forslag om en storsatsing på forskning i en ny rapport om europeisk konkurransekraft.
UiTs internrevisjon: Styring og ledelse ved instituttene bør forbedres Internrevisjonen konkluderer med at UiT Norges arktiske universitet bør bli bedre på «alt» som handler om styring, ledelse og medvirkning på instituttene.
Studenten ble felt for selvplagiat og utestengt i ett år. Nå skal saken opp i Høyesterett En statsråd har gått av. Loven er blitt endret. Denne uka behandler Høyesterett den mye omtalte selvplagieringssaken ved Høgskolen i Innlandet.
Ni rektorjobber er ledige i 2025. Minst fire av dem skal velges I 2025 starter en ny rektorperiode ved 10 universiteter og høgskoler. For 7 av 9 er det aktuelt at sittende rektor fortsetter.
UiT-styret skal vedta forslag til ekstra satsinger i statsbudsjettet for 2026 Mandag samles UiT-styret til høstens første møte. Det skjer digitalt og kan følges her fra 14.00.
Obligatorisk samskriving? — Høres ut som et mareritt OsloMet er en av flere utdanningsinstitusjoner som vil ha samskriving på bachelor- og masteroppgaver på noen av studiene. — Uheldig for studentene, sier dosent Bjørn Smestad.
Kom fra Somalia og ble taxisjåfør i Norge. Nå er han professor Paul Thomas kom til Norge som flyktning da han var 18 år. I ei ny bok skriver han om livet, årene som taxisjåfør og den kronglete veien mot å bli professor.
Laget KI-verktøy for å avsløre KI-juks Forskere har laget en algoritme for å avsløre falske KI-genererte forskningsartikler. I inntil 94 prosent av tilfellene avslørte algoritmen de falske artiklene, ifølge studie.
Endret fra karakterer til bestått eller ikke bestått: Bestått tilsvarer E Et kjemikurs ved NMBU som studenter med ulik bakgrunn må ta, har lenge slitt med dårlige resultater. Nå dropper universitetet karakterer i emnet.
Universitetet i Bergen gir etter for Trond Mohn Milliardær Trond Mohn har ønsket å fjerne UiBs rett til å utpeke styremedlem til Norges rikeste forskningsstiftelse.
— Jeg følte meg litt stormannsgal på visse tidspunkt — Jeg følte meg litt stormannsgal på visse tidspunkt, sierTarjei Ellingsen Røsvoll. Han la opp doktorgradsarbeidet som en «8 til 16»-jobb, og skrev en monografi om delegering i offentlig sektor.
Ansatte dekanens mann mens ansatte venter på å bli oppsagt. — Uelegant Det har skapt sterke reaksjoner at lærerutdanninga på NTNU har ansatt pensjonister, og at en av dem er dekanens ektemann, samtidig som instituttet kutter stillinger.
Trekker omstridd tilsetting frå sakslista. — Kan ikkje gå i detaljar Saka der ein toppkandidat til stilling ved Universitetet i Bergen blei dumpa etter hemmelege vurderingar, har vekt reaksjonar. No trekker utfallet ut i tid.
Agder vil jakte på forskningsmidler i Brussel Universitetet i Agder er en av initiativtagerne til Agders nye europakontor i Brussel. Det er kommet inn 37 søknader til jobben som daglig leder for kontoret.
UiA får nytt nei til psykologi Nokut avslår igjen søknaden fra Universitetet i Agder om å få etablere et seksårig profesjonsstudium i psykologi.
Han er en av tjue som får millionstøtte 20 nye forskningsprosjekter får totalt 211 millioner kroner fra Forskningsrådet. Lars Roar Frøyland skal forske på ungdommers seksualitet i en digital tid.
Forskningsleder ble oppsagt — går til sak mot UiO Forskningslederen, som ble felt for vitenskapelig uredelighet, har blitt oppsagt. Nå går hun til sak mot Universitetet i Oslo.
Festen fortsetter med venstrevridd kjærlighet og politikk Her er en slags politisk farget kjærlighetsfilm med tittel: Og festen fortsetter.
Medlem av ekspertkomité sjokkert over dumping av toppkandidat til UiB-stilling Professor og medlem i sakkunnig komité med sterk kritikk av tilsettingsprosess ved Universitetet i Bergen.
Strøk stipendidat fra forfatterlista og ble felt for vitenskapelig uredelighet Forskningslederen syntes ikke ph.d.-kandidaten bidro nok, og strøk ham fra forfatterlista.
Flere institutter bekymret for økonomien bak flytting Instituttledere ved OsloMet berømmer prosessen rundt flytting til Lillestrøm så langt, men er bekymret for hvem som skal betale regningen.
Direktør tok oppgjer i styremøtet: — Eg vert gjeta av rektor Forholdet mellom rektor og direktør ved Høgskulen i Volda er krevjande. — Det er inga sjølvstende i den jobben eg sit i, sa høgskuledirektør Ann-Kristin Emblem til høgskulestyret, før ho gjekk frå styremøtet.
Gundersen og Berge: På tide med en humanistrektor — Kunnskapskulturen blir degradert, og vi trenger en sterk humanist eller samfunnsforsker som kan løfte disse viktige problemstillingene, sier professor Kjell Lars Berge om ny UiO-rektor. Biolog Kristian Gundersen er enig.
Havforskingsinstituttet varslar nedbemanning Havforskningsinstituttet risikerer store underskot og har varsla tilsette om at det kan gå mot nedbemanning.
Filosofen er den første som får ERC-stipend ved Høgskolen i Innlandet Høgskolen i Innlandet og Universitetet i Stavanger mottar for aller første gang talentstipend fra ERC. Universitetet i Oslo gjør storeslem med sju tildelte stipender.
Flyttar ansvaret for rettsmedisin frå UiB Universitetet i Bergen har lenge ønskt at Helse Bergen skal ta ansvar for rettsmedisin. No har partane inngått ein avtale om dette.
Volda: Ber om å få tilbake 400.000 kroner Fleire av prosjekta knytt til den omstridde samarbeidsavtalen mellom Høgskulen i Volda og den lokale næringshagen er no avslutta. Sjå styremøte direkte her.
Toppkandidat dumpa etter hemmeleg vurdering. — Det verste eg har sett Han leia prosjektet som førte til at stillinga blei oppretta. Han var best kvalifisert, og han var rangert som nummer ein. Så blei namnet hans fjerna.
Dette har ført til en dobling i antallet tester for gonoré og klamydia i Trondheim Synes du det er stigmatiserende å dra på helsestasjonen for å teste deg for kjønnssykdommer? I Trondheim holder det å ta seg en tur på do.
Her samlast studentane for å lesa. Mobilen har ingen adgang Alle nye studentar på Det humanistiske fakultetet ved Universitetet i Bergen har fått ein gratis roman denne hausten. Håpet er at det skal auka leseglede og opna dørene inn til humaniora.
NTNU innvilger sluttpakker til 13 ansatte ved lærerutdanningen 13 av 19 søkere fikk innvilget sluttpakker ved Institutt for lærerutdanning. Behovet for nedbemanning er opp mot 30 årsverk.
En av disse kan bli ny EU-kommissær for forskning og utdanning EU-landene har sendt inn sine forslag til nye kommissærer. Universitetsnettverk peker på finske Henna Virkkunen som en god kandidat som kommissær for forskning og utdanning.
Universitetet i Oslo skal velge ny rektor. Her er de første snakkisene Vårens rektorvalg ved Universitetet i Oslo kan komme til å by på reell valgkamp. Så langt sier én kandidat at hun vurderer å stille, flere er på gang.
Kong Harald gjorde stas på åtte internasjonale prisvinnere Åtte forskere mottok i dag Kavliprisen fra kong Harald.
Sjefen for Livsvitenskapsbygget går av Statsbygg kjøpte tjenester fra selskapet til sin egen prosjektdirektør. Nå går direktøren av.
Boksalget til Akademika falt nesten ti prosent Også bokhandlerkjeden Akademika merker at det er tøffere økonomiske tider. Spesielt ved fjorårets semesterstart merket de en ny trend.
Prisdryss i Aulaen 17 æresdoktorer ble kreert, seks forskere og tre studenter fikk priser, og fire H. M. Kongens gullmedaljer ble delt ut på Universitetet i Oslos årsfest.
Klarer bare å fylle opp 2 av 3 studieplasser. Barnehagene fortviler Alle universiteter og høgskoler har ledige studieplasser for de som vil jobbe i barnehage. Ved studiestart står 840 plasser tomme. Barnehagene sliter mer og mer med å få tak i pedagogisk personale.
Københavns Universitet kutter 450 studieplasser Kuttene går hardest utover det humanistiske fakultetet.
Arkivverket: Ikke ditt ansvar å passe på vitnemålet ditt Universitetet i Agder mener professoren som hadde mistet vitnemålet fra 1972 hadde ansvaret for å ta vare på det. Det er helt feil, ifølge Arkivverket.
Disse vil lede Det Norske Videnskaps-Akademi Jussprofessor Giuditta Cordero-Moss og professor i sosialantropologi, Annelin Eriksen, vil bli preses i Vitenskapsakademiet. Språkprofessor Marit Westergaard er eneste kandidaten til å bli generalsekretær.
Færre studieplasser står tomme. Sju har tatt inn studenter uten karakterkrav 254 studieplasser for sykepleiere står tomme etter årets opptak, viser tall fra alle 14 sykepleierutdannerne. Det er en liten bedring fra i fjor.
Anklager forlagene for etikkvasking Forskningsetikken kommer ofte i siste rekke, mener professorer og forskningsetisk komité. De mener det trengs tydeligere retningslinjer og sjekklister for forlagene.
Bruken av disse ordene har eksplodert etter ChatGPT Ti prosent av forskningsartiklene publisert i år, vil være skrevet ved hjelp av ChatGPT, viser studie. Professor tror det reelle tallet er mye høyere.
Veterinærhøgskolen må kutte i årsverk. Ansatte fortviler Tillitsvalgte blant dyrepleierne på Veterinærhøgskolen forteller om en sterkt belastende situasjon når overtallighet diskuteres. Hovedtillitsvalgt frykter for ansattes helse i det hun kaller en rå prosess.
Til salt i grauten? Denne universitetstoppen håva inn 200 millionar kroner I USA er alt stort, og mykje større enn i Noreg. Også lønnene til dei best betale leiarane på offentlege og private universitet.
Han gjennomførte nokre av dei største branntestane i verda Det vert fine bygg, og tre er eit materiale arkitektane likar. Men kva skjer dersom det ført tek fyr i eit stort trebygg? Andreas Sæter Bøe fekk bygd ein eigen bygningskropp som han så sette fyr på.
Rift om å bli prorektor — både Lohndal og dagens prorektor står som søkere Flere sterke søkere til jobben som prorektor for forskning og utdanning på NTNU. I tillegg er det klart hvem som ønsker å bli dekaner ved tre fakulteter.
Innfører obligatorisk samskriving av bacheloroppgaver Høgskolen i Innlandet regner med å måtte kutte 60 millioner. Ved Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap reagerer studenter på at de ikke lenger kan velge å skrive bacheloroppgaver alene.
Her konkurrerer mer enn 5000 om studieplass Karakterene fra videregående har ingenting å si. Her vil de som presterer best på prøven bli tatt opp.
Nordisk periodedrama fra attenhundretallet Stormskjærs-Maja er først og fremst en film om en kvinne i det nordiske attenhundretalls-samfunnet som tvangsgiftes — og som lærer seg å elske sin mann og sin skjebne.
25.000 studenter kontrolleres med GPS-sporing Opptil 25.000 studenter ved 13 universiteter og høgskoler blir GPS-sporet av en app når de registrerer seg for obligatorisk undervisning. Gode alternativer bør være på plass for at dette skal være greit, mener Datatilsynet.
Det siste opprøret er historie. – Vanskelegare for studentane å få gjennomslag Ikkje sekstitalet, ikkje syttitalet. Det største og mest vellykka studentopprøret i norsk historie fann stad i 1993.
Disse fagmiljøene kan bli flyttet ut av Oslo Rundt 1250 studenter ved OsloMets campus i Pilestredet og fagmiljøene rundt dem skal flyttes til Lillestrøm om noen år. Tre ulike alternativer for hvem som må flytte ut av Oslo er nå sendt på høring.
Lei av pågående konflikt: Vedtok at historikerne skal samles i ett institutt i 2025 — Noen konflikter går aldri over, og det må vi leve med, sa settedekan Olav Bolland før et klart flertall i fakultetsstyret vedtok omstridt samling av historie-instituttene fra 2025.
Aktor ber om forvaringsdom: — En farlig person Aktor ber om at studenten dømmes til en forvaringsdom på sju år og seks måneder for drapsforsøk på Ingunn Björnsdóttir .
78-åring fra York på utveksling i Kristiansand Masterstudenten Judith Porter er den eldste studenten ved Universitetet i Agder.
878 studieplasser for lærerstudenter står tomme. Få vil jobbe i ungdomsskolen 30 prosent av studieplassene for de som vil bli lærere i grunnskolen, er ledige. Frislepp av karakterkrav har hjulpet. Flest ledige plasser er det for de som vil bli lærere på ungdomstrinnet.
Erfaren psykiater: — Har knapt hørt en slik forklaring. Den er helt unik — Dette er et stjerneeksempel på at det ikke nytter å være mer intelligent, sa rettspsykiater Torgeir Husby om studenten som er tiltalt for drapsforsøk.
Får stipend for å studere i Norge, men må dra rett hjem etter fullført master Nathalia Lozada fra Colombia tar en master i Norge ved hjelp av ei ny stipendordning, Norstip. Universitetet i Bergen er det universitetet som har tatt opp flest studenter med slikt stipend.
Fremmer motforslag. Vil ikke slå sammen de to historie-instituttene — Jeg er redd for at konflikten blusser opp igjen hvis vi slår sammen historie-instituttene fra høsten 2025, sier styremedlem Øyvind Thomassen. Nå fremmer han et alternativt forslag når fakultetsstyret skal behandle sammenslåing torsdag.
Ungdomspolitikerens dom: Mener lærerutdanningen er for lik videregående skole — Det blir et problem når de som skal undervise fremtidens lærere ikke selv har jobbet som lærere, sier Nils Forren. Lærerstudenten og ungdomspolitikeren etterlyser kunnskap om den hverdagen man møter som lærer.
Tiltalt student sier han ikke angrer på knivangrep Studenten, som er tiltalt for drapsforsøk mot en førsteamanuensis, sier han tok med seg kniver til møte for å «roe ned frustrasjonen». Han hadde ikke tenkt å bruke dem, forklarte han i retten.
Line Vold er blant de nye æresdoktorene ved NMBU NMBU har utpekt seks nye æresdoktorer. På listen er både en tidligere direktør i Folkehelseinstituttet og en nobelprisvinner.
Vil slå sammen historie-institutter. De tillitsvalgte protesterer kraftig De tillitsvalgte er uenige i at NTNUs to historie-institutt skal slås sammen til ett institutt fra 1. august 2025. De viser til at tidspunktet strider mot NTNU-styrets egen tidsplan.
Nyeste artikler
Kvinnelige studenter bruker KI mindre enn mannlige, det bekymrer
Her er de viktigste akademiatrendene i Europa
Glede ved monografi: Å ha god plass. Fare: Å gå seg vill i eigen tekst
Flere kunne tenkt seg en rektorperiode på 6 + 4 år
500 studenter trodde de startet på fagskole. — Får ikke utdanningen de er lovet
Mest lest
Ina strøk fordi hun ikke fant noen å skrive oppgave med. Nå vil hun hjelpe andre
Hagtvet har rett. Universitetene er rammet av råte
Ansatte og studenter kan ha blitt utsatt for livsfarlig asbest på NTNU
UiO-ansatt til sak etter «en usedvanlig og unødvendig brutal oppsigelsesprosess»
Tiltalt studentleder møtte ikke i retten, var i Afrika