Nytt museum midt i Tromsø

Tromsø museum-Universitetsmuséet vil bli bygget midt i Tromsø sentrum.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag ligger Universitetsmuséet på sørspissen av Tromsøya, et par kilometer fra sentrum. Virksomheten er i dag spredt på ti steder, men skal nå samles i et bygg i sentrum av Tromsø, på det som kalles Mack-tomta.

Planene om et nybygg ble i Tromsø sentrum ble vedtatt i 2016, men først nå er den endelige plasseringen avklart.

Statsbygg skal stå for byggingen av det nye museet som skal romme utstilling, magasin, forskning og administrasjon og vil bli på 19.700 kvadratmeter. Kostnadsrammen er 1,5 milliarder kroner.

— Vi er glade for at bygget blir realisert og at det har blitt en samlet en løsning. Vi har et stort behov for å etablere en forsvarlig oppbevaring av museets samling, noe som haster, sier rektor ved UiT, Anne Husebekk.

Beslutningen er tatt av Kunnskapsdepartementet i samarbeid med Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet og Statsbygg.

— Museet skal være en verdensledende institusjon. Jeg er glad for at vi har funnet en løsning som universitetet og byen kan være stolte av. Museets plassering vil være viktig for utviklingen av Tromsø by, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS