Eiendomsdirektør Mariann Hole fotografert utenfor bygget der Riksrevisjonen holder til i dag, og hvor HiOA flytter inn mot slutten av 2016. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Eiendomsdirektør Mariann Hole fotografert utenfor bygget der Riksrevisjonen holder til i dag, og hvor HiOA flytter inn mot slutten av 2016. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Høgskolen overtar Riksrevisjonens bygg

Riksrevisjonen flytter ut fra Pilestredet 42 og HiOA flytter inn. Vel 13000 kvadratmeter fordelt på sju etasjer gir høgskolen mange muligheter til vekst - og nye lokaler til lærerutdanningen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er en fornøyd eiendomsdirektør ved HiOA, Mariann Hole, som har forhandlet fram leiekontrakten med KLP Eiendom og som gjelder fra høsten 2016 til 2033. 

— Dette vil befeste posisjonen til HiOAs campus i Oslo som sentrumsnær og veldig sentral beliggenhet. Det vil også gjøre oss mer effektive i og med at vi blir mer samlet rent geografisk, sier Hole, som selvfølgelig skal se på hele eiendomsporteføljen som følge av dette. 

Sentralt på campus Oslo

Riksrevisjonsbygget som ligger sentralt på HiOAs campus i Pilestredet i Oslo er 13372 kvadratmeter stort, har 370 cellerkontorer fordelt på sju etasjer. Det inneholder også kantine og noen undervisningsrom. I tillegg skal huset bygges noe om før HiOA overtar slik at det skal bli flere mindre undervisningsrom for å få økt kapasitet. 

— Vi ønsker ikke å lage rene administrasjonsbygg, men bygg der man har en god miks mellom lærere og studenter, sier Hole. 

— Og hvem skal så flytte inn i de attraktive lokalene midt på campus Oslo i 2016? 

— Høgskolens ledelse har sagt at det nå er Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI), som ligger først i løypa og at det er de som skal prioriteres ved neste store prosjekt. Dette har jo en sammenheng med politisk satsing på lærerutdanningen og at de kommer til å vokse framover - i tillegg er de trangbodde der de holder til i dag, sier Hole.

LUI-dekanen er fornøyd

Dekan ved LUI, Knut Patrick Hanevik (bildet over), er fornøyd og glad over å bli prioritert og ønsker gjerne studenter og ansatte velkommen til Riksrevisjonsbygget i 2016. 

— Dersom det er ønskelig kan vi sikkert fylle hele huset, vi vil ha et stort behov for mer plass etterhvert og vi har  det veldig trangt og uhensiktsmessig der vi er i dag, sier Hanevik, som likevel mener at det blir lettere å holde ut i de trangbodde lokalene når man nå vet helt konkret at det er noe bedre på gang.

— Fakultetsledelsen har lovet de ansatte å løse fakultetets rombehov, og disse signalene som nå kommer er hyggelig å kunne ta med tilbake til personalet, sier han. 

Kontrakten som er inngått mellom HiOA og KLP har vært til behandling og godkjenning hos Kunnskapsdepartementet, både fordi det er en stor kontrakt, men også fordi den binder opp høgskolens midler utover 10 år. 

— Tar vår del av samfunnsansvaret

— HiOA leverer kunnskap og kompetanse til sentrale samfunnsområder i sterk vekst, som for eksempel barnehage, skole, helse og omsorg.  Behovet for å styrke utdanningskapasiteten på disse områdene er stort og overtakelse av bygget som Norges Forskningsråd i Stensberggata og  Riksrevisjonsbygget i Pilestredet posisjonerer oss for å ta vår andel av samfunnsansvaret, sier assisterende direktør ved høgskolen, Torbjørn Eeg Larsen (bildet over).

— Overtakelse av disse to byggene innebærer samtidig en konsolidering av kontrakts- og eiendomsporteføljen vår ved at vi avvikler flere mindre leieforhold på ulike steder. Størrelsen vår tatt i betraktning, så vil vi fortsatt være areal- og kostnadseffektive. Om vi legger til at vi har god søkning og høy gjennomføringsgrad på mange av studiene våre så snakker vi i sum om et «godt mønster» i norsk utdanningssektor som våre eiere bør merke seg når nye studieplasser skal fordeles i tiden framover, sier Larsen.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS