Rektor Curt Rice ved Høgskolen i Oslo og Akershus mener at over 40 søkere til en av de øverste direktørstillingene ved høgskolen viser at HiOA både er en attraktiv og synlig arbeidsgiver.

43 vil bli toppdirektør på HiOA

20 kvinner og 23 menn ønsker å bli ny toppdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Tre søkere er interne.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rektor Curt Rice på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA skal ansette ny direktør for organisasjon- og virksomhetsstyring. Direktøren vil bli en av Rice sine nærmeste medarbeidere og skal sitte i rektorens ledergruppe. Organisasjons- og virksomhetsdirektøren er sidestilt med direktør for digitalisering og infrastruktur. 

Søknadsfristen gikk ut 1.november og samlet sett er det 43 søkere, og kjønnsfordelingen på søkerne er jevner enn sist stillingen var utlyst. Nå er det 23 menn og 20 kvinner som har søkt. For omlag et år siden var det 28 søkere, 11 kvinner og 17 menn.  Fem av søkerne i denne omgangen, tre av dem menn, er unntatt offentlighet.

Tone Irene Sandahl  ble ansatt i denne stillingen i februar i år, men gikk bort og døde av kreft før hun fikk tiltrådt. Den er derfor lyst ut på nytt. Så langt Khrono kan se er det ingen av de daværende 28 søkerne til stillingen som har søkt på nytt. 

Fungerende har søkt

Tidligere kommunikasjonssjef på Høgskolen i Oslo og Akershus, Tore Hansen (bildet under), har fungert i stillingen siden februar i år. Han er også en av de offisielle søkerne på lista.

Jeg er veldig fornøyd med å se en liste med over 40 søkere, med helt åpenbart veldig høy kvalitet på mange av søkerne.

Curt Rice

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Hansen har bakgrunn som kommunikasjonsrådgiver i pr-bransjen, og før det rådgiver for Arbeiderpartiet. Han jobbet 12 år i pr-byrået Agendum, de siste to årene som daglig leder. Byrået gikk konkurs høsten 2012 og daværende kommunikasjonsdirektør på HiOA, Anne Christel Johnsgaard, ansatte Hansen som kommunikasjonssjef på høgskolen i 2013.

I februar i år, samtidig som han ble oppnevnt som fungerende organisasjons- og virksomhetdirektør, ble det ble kjent at Hansen hadde sagt opp jobben på HiOA. Men i juni i år trakk han tilbake oppsigelsen og står nå på søkerlista til en av de to toppdirektørstillingene. I den andre toppdirektørstillingen, for digitalisering og infrastruktur, har Asbjørn Seim, nettopp tiltrådt. 

Les også: 

De to andre interne søkerne fra HiOA som også ønsker å bli organisasjons- og virksomhetdirektør, er HR-direktør Geir Haugstveit og studiedirektør Marianne Brattland. Både Haugstveit og Brattland begynte ved høgskolen i 2013. 

Studiedirektør Marianne Brattland (bildet under) kom fra stillingen som forlagssjef i Aschehoug Fakta og har tidligere vært både administrerende og markeds- og kommunikasjonsdirektør i Kunnskapsforlaget. 

 

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Av de øvrige 35 offisielle søkerne er det folk fra en rekke ulike bransjer og et bredt spekter å velge mellom. 

Søkere fra NTNU, UiT og SIU

Når det gjelder folk med bakgrunn fra universitets- og høgskolesektoren finner vi bl.a. førsteamanuensis ved Handelshøgskolen UiT, Olayiwola Adekoya, økonomisjef, Sigbjørn Dalen ved NTNU, tidligere direktør ved Kunsthøgskolen i Oslo, Gyrid Garshol og Sigve Soldal Bjorstad. Sistnevnte er en av de nasjonale ekspertene som er knyttet til Brusselkontoret hos Senter for internasjonalisering av studiene (SIU), han har også bakgrunn fra pr-byrået Geelmyuden Kiese. 

Rektor ved den private videregående skolen Sonans, Nina Melheim Ivarsson, har også søkt og det samme har Monica Flo, med bakgrunn fra blant annet Fronter. 

Eks statssekretær og eks Viken Skog-direktør

Av øvrige er tidligere direktør for utendørsreklamebyrået Clear Channel, Toivo Møller-Pettersen, tidligere statssekretær for Høyre, Cathrin Bretzeg og avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Silje Anine Bell, alle å finne på søkerlista.

Ragnhild Borchgrevink, som har hatt en rekke toppstillinger i Viken Skog i 12 år er også en av søkerne. De siste årene har også hun jobbet i pr-byrået Geelmuyden Kiese. 

Se også: Hele søkerlisten ser du her 

Rice: Veldig høy kvalitet

Rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, er fornøyd med søkerlista. 

— Jeg er veldig fornøyd med å se en liste med over 40 søkere, med helt åpenbart veldig høy kvalitet på mange av søkerne. Slik jeg oppfatter det, har vi ved HiOA et ansvar som offentlig institusjon til å være både en attraktiv og en synlig arbeidsgiver, og når vi tiltrekker oss en slik liste med søkere, tar jeg det som et tegn om at vi beveger oss i riktig retning på de områdene, sier Rice. 

Han er også fornøyd med at det er så godt som 50/50 menn og kvinner som har søkt, og minner om at både HiOA som institusjon og han personlig er opptatt av at de ansatte ved høgskolen skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen i regionen.

— Kjønnsbalanse er en del av det. Jeg skulle ønske at vi også kunne tiltrekke oss enda flere med minoritetsbakgrunn, og vi må spørre oss om hvordan vi skal få til en enda mer bevisst tilnærming til det, sier han. 

Glad for interne søkere

— Mange mener at det står «Tore Hansen» på denne stillingen?

—  Jeg er glad for å se at vi har interne søkere også. I dette tilfellet har vi tre stykker som alle har sterke profesjonelle profiler. De fortjener å bli vurdert på lik linje med de eksterne som har søkt, sier han. 

Rice mener også at de interne kandidatene som har søkt er gode rollemodeller for andre kolleger når de tør å gå gjennom en slik prosess.

— Det å søke en ny stilling internt kan være en fin anledning til å presse seg selv litt til å tenke i nye baner, og jeg ser gjerne at flere interne tør å søke andre interne stillinger når de er motiverte til det, sier Rice og legger til på morsmålet sitt:

— As Benjamin Franklin said: «Nothing ventured, nothing gained»!

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS