Debattregler

Khronos debattregler

En av Khronos viktigste oppgaver er å legge til rette for debatt og meningsutveksling. Vi ønsker en frisk debatt og stor takhøyde.

Retningslinjer for innsendte tekster:
Vil du delta i debatten i Khrono med et debattinnlegg, en kronikk eller annen meningsbærende tekst?
Send inn bidraget til debatt@khrono.no med et portrettbilde inkludert, dersom du ikke tidligere har sendt det til oss. Alle bidrag leses og vurderes, og vi forsøker å gi svar i løpet av tre dager.

Vi anbefaler en maksimal tekstlengde på ca. 6000 tegn og gjerne kortere.
Vi opererer ikke med mellomtitler i innlegg.
Vi opererer kun unntaksvis med figurer/bilder (for eksempel grafer og tabeller), og dersom det skal benyttes bør de ha høy oppløsning.
Vi forbeholder oss retten å endre tittel og ingress.

Khrono er medlem av Norsk Presseforbund og er forpliktet av medienes felles etiske regelverk, Vær varsom-plakaten. Kronikker som bryter med disse reglene vil bli refusert, og vi forbeholder oss retten til å refusere ethvert innlegg, uavhengig av årsak.

Kommentarfelt:
Innlegg og kommentarer er åpent tilgjengelig for alle nederst i artiklene, men deltagelse med innlegg og kommentarer krever registrering av en profil med fullt navn.
Khrono er medlem av Norsk Presseforbund og er forpliktet av medienes felles etiske regelverk, Vær varsom-plakaten. Innlegg som bryter med god presseskikk vil bli fjernet så snart som mulig, slik pressens etiske regler krever.
Khronos redaksjon modererer ikke innlegg på forhånd, vi ber derfor om at alle bidrar til et godt debattklima, gjerne med friske, men saklige innlegg og/eller kommentarer.

Vi ønsker at alle, også meningsmotstandere, behandler hverandre med respekt.

Khrono-debattens grunnregler:
— Alle innlegg skal signeres med fullt navn.
— Trakassering av meddebattanter og personsjikane er ikke tillatt. Her diskuteres sak, ikke person! Trakassering fører til umiddelbar utvisning.
— Debattsidene følger pressens etiske regelverk, det vil si Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Det innebærer at Khronos redaktør har medansvar
— Du kan ikke skrive, laste opp, linke til eller på annen måte publisere noe som kan medføre straffeansvar, er ærekrenkende, rasistisk, truende, obskønt, pornografisk eller på annen måte er i strid med norsk lov.
— Norske opphavsrettsregler skal følges.
— Meningssidene er ikke-kommersielle. Reklame, forsøk på å selge produkter og lignende tillates ikke.
— Khrono forbeholder seg retten til på et hvilket som helst tidspunkt å redigere eller trekke tilbake innlegg vi mener er i strid med våre grunnregler. Videre forbeholder vi oss retten til, uten forvarsel, å nekte brukere vi mener ikke overholder grunnreglene, adgang til å poste nye innlegg i diskusjonsforumene. Vi forbeholder oss også retten til å fjerne innlegg som ikke holder seg til temaet i den debattgruppen det er postet i.
— Khrono tillater ikke innlegg som er trakasserende, bevisst sprer usannheter eller som på annen måte vil oppfattes som upassende.

Powered by Labrador CMS