medisinutdanning

Det blir medisin­utdanning på Gjøvik: — Viktig for Norge

Forsknings- og høyere utdanningsminigster Sandra Borch (Sp) bekrefter mandag morgen at NTNU får egen medisinutdanning på Gjøvik.

Nå blir det medisinutdanning her.
Publisert Oppdatert

Regjeringen har bestemt seg for å opprette medisinutdanning ved NTNU på Gjøvik.

Det bekreftet Sandra Borch (Sp) på en pressekonferanse mandag morgen. Ifølge NRK skal avgjørelsen ha blitt fattet på regjeringens budsjettkonferanse torsdag og fredag i forrige uke.

— En gledens dag

NTNU har lenge hatt et mål om å etablere en medisinutdanning på Gjøvik.

— Dette er en viktig og riktig prioritering av regjeringen. Vi trenger at flere leger utdanner seg i Norge, uttaler Borch.

Dekan ved Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU, Siri Forsmo, sier til Khrono at dette er en gledens dag for NTNU.

— Og for Gjøvik. Når det gjelder medisinstudier så samarbeider vi veldig tett med de ulike helsetjenestene, så dette kommer alle til å dra stor nytte av, sier Forsmo.

Dekan Siri Forsmo.

— Ikke gratis

Når NTNU etter hvert kommer i gang i Gjøvik, vil universitetet ha desentralisert medisinutdanning på tre steder: I Ålesund, i Levanger og på Gjøvik.

— Det er veldig viktig for Norge at vi har denne typen modeller innenfor medisinutdanningen. Det er også viktig for studentene at de får komme seg ut og tilbringe lengre perioder utenfor de største byene, sier Forsmo.

Hun legger til at NTNU har vært positiv til å øke antall desentraliserte studieplasser i lang tid.

— Men dette er ikke gratis. Så vi har vært avhengig av at regjeringen tildeler oss flere plasser, og det ser det nå altså ut til at de gjør, sier Forsmo.

Powered by Labrador CMS