Høgskulen på Vestlandet

Disse vil bli dekan for nytt stor-fakultet i vest

Dekanstillingen ved det nye Fakultet for teknologiske, naturfaglige og samfunnsvitenskapelige fag ved Høgskulen på Vestlandet har fått sju søkere.

Fakultet for ingeniør- og naturvitenskap og Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap skal bli ett fra januar 2024: Fakultet for teknologiske, naturvitenskapelige og samfunnsvitenskapelige fag ved Høgskulen på Vestlandet.
Publisert Oppdatert

Høgskulen på Vestlandet (HVL) har slått sammen to fakultet og gått fra tre til fire. Fakultet for ingeniør- og naturvitenskap og Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap skal bli ett fra januar 2024: Fakultet for teknologiske, naturvitenskapelige og samfunnsvitenskapelige fag.

Det var protester mot sammenslåingen, særlig mot prosessen, men i april gjorde høgskolestyret et enstemmig vedtak.

Nå er søkerlisten over dem som ønsker å lede det nye fakultetet klar. Fire menn og tre kvinner har søkt.

Dekan søker

På listen er det to interne søkere. Jens Kristian Fosse er i dag dekan ved Fakultet for ingeniør- og naturvitskap.

Jens Kristian Fosse er i dag dekan ved Fakultet for ingeniør-og naturvitenskap.

— Jeg ønsker å lede det nye fakultetet først og fremst fordi det skjer mye spennende på HVL og i de to fakultetene som slås sammen, skriver Fosse i en sms til Khrono.

Han skriver videre at det etter hans syns både har vært og er en god utvikling av både utdannings- og forskningsaktiviteten, og at fagområdene som hører hjemme i det nye fakultetet er svært relevante og viktig for å møte det kompetansebehovet som finnes.

— Samtidig er det et spennende potensial i det tverrfaglige samarbeidet. Jeg har hatt rollen som dekan ved Fakultet for ingeniør- og naturvitenskap fra 2020 og trives — alt dette gjør det interessant å fortsette som dekan for et nytt fakultet, sier Fosse.

Disse har søkt

Namn Alder Stilling
Jens Kristian Fosse50Dekan
Ragnhild Mølster55Postdoktor
Frithiof Svenson42Førsteamanuensis
Jostein Mårdalen60Avdelingsdirektør
Sashidharan Komandur44Forskningsleder
Kari Voldsund52Dosent

Tverrfaglighet

Kari Voldsund kommer fra det andre fakultetet som skal bli slått sammen.

Kari Voldsund er også intern søker. Hun er dosent og prodekan for utdanning ved Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap, det ene eksisterende fakultetet som går inn i det nye, store.

Også Voldsund trekker frem tverrfaglighet når hun blir bedt om å si hvorfor hun søker.

— Jeg er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi og har arbeidet i privat næringsliv, men nå også mange år ved HVL. Koblingen mellom de to fakultetene som slås sammen kan bidra til spennende synergier, og her er det muligheter til både tverrfaglighet og nye spennende studietilbud på Vestlandet, sier Voldsund.

— Vi må se at et nytt fakultet også kan gi nye muligheter.

Hun sier at hun har undervist på begge fakultet, både ingeniørstudenter og økonomistudenter.

— Så jeg kjenner begge fakultetene godt, sier hun.

De to eksisterende fakultetene har til sammen åtte institutt. Et forslag, som nå er på intern høring, er at det nye skal ha fem institutt. Tallet på ansatte blir om lag 500.

— Jeg har ikke ledet noe så stort før. Men dersom jeg blir dekan, skal jeg jo ikke lede alene! Jeg kommer til å ha et godt team rundt meg, sier Voldsund.

Ansettelse i juni

Det er også andre med bakgrunn fra akademia som har søkt stillingen. Frithiof Svenson er førsteamanuensis ved UiT Norges arktiske universitet, Ragnhild Mølster er postdoktor ved Universitetet i Bergen og Sashidharan Komandur er forskningsleder ved Høgskolen i Innlander. Jostein Mårdalen er avdelingsdirektør hos Norges Geologiske Undersøkelse.

HVL skriver på egne nettsider at ansettelse av ny dekan vil skje i styremøtet 15. juni. Stillingen er et åremål for perioden 1. januar 2024 til 1. januar 2028.

Powered by Labrador CMS