null Foto: HiOA
null Foto: HiOA

Professor inn på teppet ved UiS

Nils Rune Langeland beskyldt for rasisme etter innlegg på sosiale medier.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Historieporfessor ved Universitetet i Stavanger, Nils Rune Langeland, skrev på facebook at han hater pakistanere. Nå er han kalt innpå teppet hos arbeidsgiveren sin, Universitetet i Stavanger (UiS). Selv sier han at hele saken er en bagatell, og til NRK sier han at han mener det er ren sjikane å bli kalt for rasist. 

Mange har reagert, og Antirasistisk senter mener uttalelsene er rasistiske og minner om at Langeland, som inntil januar i år sto på lønningslista til Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) også har vært ute tidligere,med lignende utsagn. 

saken har vært heftig debattert i sosiale medier. Flere aviser har også omtalt facebookoppdateringen hans fra sist torsdag kveld, blant annet Dagbladet, Aftenposten og NRK

Mange har reagert, og Antirasistisk senter mener uttalelsene er rasistiske og minner om at Langeland, som inntil januar i år sto på lønningslista til Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA),  også har vært ute tidligere,med lignende utsagn.

LES OGSÅ: Mer professoral rasisme

Langeland fikk i løpet av helgen mange kommentarer og «likes»på sin egen facebookprofil, og ifølge han selv, forespørsler fra ukjente som ville bli venn med ham.

Langeland slettet etterhvert det omstridte innlegget før helgen. 

Søndag var ikke FB-profilen hans tilgjengelig lenger heller. Men på det sosiale nettstedet Twitter ligger fortsatt mange kommentarer ute. Debattant Eivind Trædal, f.eks. mener at Langeland bør på sparken som professor og forfatter Nils Henrik Smith skriver at: «Eg har òg vore påverka av alkohol. Men eg har aldri vore så påverka at eg plutseleg vart rasist».

Historieprofessor Nils Rune Langekland var tilsatt i et toårig prosjekt ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) ved Senter for profesjonsstudier, men i fjor sommer ble han bedt om å slutte før tiden. Han fikk lønn fra HiOA fram til januar 2014, men har ikke jobbet for høgskolen siden juli i fjor. 

LES OGSÅ: Langeland får full lønn uten arbeidsplikt

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS