forskningssamarbeid

Forandringsfabrikken nektes å gå på scenen

Når resultater fra et samarbeid mellom Forandringsfabrikken, NTNU og Universitetet i Sørøst-Norge skal presenteres på Dokkhuset i Trondheim onsdag, blir det uten representanter fra førstnevnte på scenen.

Her på Dokkhuset i Trondheim får ikke representanter fra Forandringfabrikken gå på scenen under onsdagens arrangement. Dette bildet er fra et tidligere arrangement på Dokkhuset.

Det er Universitetsavisa som onsdag melder at kunnskapssenteret Forandringsfabrikken, som har vært gjenstand for kritikk i media den siste tiden, ikke får delta på dagens avslutningsseminar for prosjektet Mitt Liv Utdanning på Dokkhuset i Trondheim. Det har NTNU bestemt.

— Vi har fått beskjed om at de kan være i salen, men ikke får gå opp. Dette mener jeg er en urimelig avgjørelse, sier førstelektor ved Institutt for sosialt arbeid ved NTNU, Roar Sundby, til UA.

Han legger til at NTNU har gode erfaringer fra det åtte år lange samarbeidet ved Forandringsfabrikken.

Psykologisk.no har skrevet flere artikler om blant annet vanskelige arbeidsforhold ved Forandringsfabrikken.

— Skremmende og svært kritikkverdig

Tidligere i sommer skrev Khrono-spaltist og Ph.d.-student i personorientert helsearbeid ved USN, Anna-Sabina Soggiu, at hun har reagert på produksjonen av rapporter og fagligheten ved Forandringsfabrikken.

— Psykologisk.no har gjort et godt stykke journalistisk arbeid og avslørt arbeidsforhold og arbeid med barn og unge som framstår skremmende og svært kritikkverdig, skrev Soggiu.

Ungdommer som har jobbet for Forandringsfabrikken har også fortalt om negative opplevelser med organisasjonen, skriver UA.

Ifølge Roar Sundby har det ikke kommet noen god begrunnelse for hvorfor Forandringsfabrikken for scenenekt på onsdag, men han tror det er kritikken i media som ligger bak.

USN fortsetter samarbeidet

Førstelektor og programkoordinator ved USN, Vegard Snartland, uttaler i et videoinnslag at USN velger å fortsette samarbeidet med Forandringsfabrikken.

USN vil vente på resultatene fra en uavhengig granskning før de konkluderer i saken. Det er Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet som skal gjøre undersøkelsen, skriver UA.

Dekan ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap, Tine Arntzen Hestbek, sier til UA at NTNU har valgt å sette samarbeidet med Forandringsfabrikken på pause i påvente av videre eksterne undersøkelser av forholdene ved fabrikken.

Powered by Labrador CMS