Allerede fra 1.septmber kan NTNU, og rektor Gunnar Bovim, ha folk på plass på sitt nye kontor i Brussel. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

13 vil til Brussel

NTNU åpner kontor i Brussel for å doble universitetets andel av forskningsmidler fra EU. 13 søkere ønsker seg Brussel-jobben.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er én av målsetningene og formålet med opprettelsen av NTNUs nye kontor i Brussel.

Søknadsfristen for lederjobben ved Brussel-kontoret gikk ut 12. mai, og 13 personer står på søkerlista, skriver Universitetsavisa.

Høye ambisjoner

Stillingen har en varighet på tre år, med mulighet for forlengelse. I utlysningsteksten skriver NTNU at de har høye ambisjoner for internasjonalt samarbeid generelt, og spesifikt med tanke på deltakelse i europeiske forsknings- og innovasjonsprogram. Målet er å doble NTNUs finansiering fra EUs forskningsprogram, Horisont 2020.

Internasjonal koordinator Nina Sindre i rektors stab sier til UA at fem kandidater har vært inne til intervju. Det jobbes nå med referansesjekk av kandidatene.

Dette kontoret skal hjelpe til med det møysommelige arbeidet som ligger i å lære EU-systemene bedre å kjenne, være veivisere for egne forskere, og sikre at vi er til stede når satsinger og utlysninger
formes.

Gunnar Bovim

— Vi håper å bli ferdige med saken slik at den kan behandles av ansettelsesrådet 30. juni, og at den som får jobben kan starte 1. september, sier Sindre.

Brussel-kontoret skal være en del av støtteapparatet for forskningsgrupper som søker støtte fra Horisont 2020. Lederen av kontoret skal jobbe sammen med øvrige NTNU-ansatte som vil tilbringe perioder i Brussel.

Veiviser for egne forskere

NTNU ønsker en søker med erfaring fra arbeidsområdet, og et bredt nettverk innen blant annet det europeiske forskningsmiljøet og EU-kommisjonen.

— Dette kontoret skal hjelpe til med det møysommelige arbeidet som ligger i å lære EU-systemene bedre å kjenne, være veivisere for egne forskere, og sikre at vi er til stede når satsinger og utlysninger formes. Våre kolleger, ved blant annet Danmarks Tekniske Universitet (DTU), har lenge hatt slikt kontor, og rapporterer stor nytte av sin tilstedeværelse, har NTNU-rektor Gunnar Bovim skrevet i sin blogg om opprettelsen av Brussel-kontoret.

Disse har søkt på jobben som leder for NTNUs Brussel-kontor:

 • Ahmad Sabsaby (32) - Project manager, Jeddah
 • Antony Gabriel Gonsalves (41), yrke ikke oppgitt, Oslo
 • Bruno Bastos Sales (33) - Postdoc/Consultant, Amsterdam
 • Nkomba Kayeyi (41) - Owner/Independent Researcher, Bergen
 • Mannlig søker unntatt offentlighet
 • Moses William Gnanaraj (39) - Cognizant Technology Solutions, Chennai
 • Ulrike Lueder (47) - jobbsøker, Oslo
 • Sumathi Subramaniam (47) - stilling ikke oppgitt, Universitetet i Bergen
 • Christine Courillon (55) - Université Libre de Bruxelles, Brussel
 • Natalia Tarachiu (55) - jobbsøker, Brussel
 • Mannlig søker unntatt offentlighet
 • Estefania Fuentes Velazquez (42) International consultant, Brussel
 • Maria Holopainen (35) Programme Manager at VTT Technical Research Centre of Finland Ltd, Helsinki
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS