høyskolen Kristiania

Henter ny prorektor fra Østfold

Høyskolen Kristiania styrker staben med ny prorektor rekruttert fra tilsvarende jobb ved Høgskolen i Østfold.

Portrett av: Kristi Cecilie Grønvold Bache, prorektor høyskolen Kristiania.
Kristi Cecilie Grønvold Bache, er hentet fra Høgskolen i Østfold som ny prorektor ved Høyskolen Kristiania.
Publisert

Kristi Cecilie Grønvold Bache blir ny prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid ved Høyskolen Kristiania. Hun kommer fra stillingen som prorektor for forskning og formidling ved Høgskolen i Østfold og har bakgrunn fra toppforskningsjobber i Norge og USA. 

— Kristiania har en fascinerende historie og fremstår både som forfriskende og profesjonell, sier den påtroppende prorektoren, i en pressemelding fra Kristiania. 

Fakta

Høyskolen Kristiania

  • Kristiania er en stiftelse hvis formål er undervisning og forskning. Alt økonomisk overskudd brukes til å styrke høyskolens fag- og læringsmiljø.
  • I 1914 startet Ernst G. Mortensen skolen fordi han ville gjøre utdanning tilgjengelig for alle, uansett hvor i landet de bodde. 
  • Har 18.000 studenter, 800 ansatte, og har utdanningstilbud i Oslo, Bergen og på nett.
  • Fagskolen Kristiania Norges største fagskole.
  • Kristiania jobber med å bli akkreditert som Norges første uavhengige universitet. 
  • Høyskolen er organisert i fire faglige avdelinger, såkalte Schools.

Kilde: Høyskolen Kristiania

Bache forteller videre at hun opplever Høyskolen Kristiania som en institusjon som snur seg raskt etter behovene som oppstår, og som klarer å navigere etter det som er bestemt. 

— Jeg ser fram til å være med å drive en høyere utdanningsinstitusjon i Norge på en annen måte enn den tradisjonelle, sier Bache.

 Solid forsknings­bakgrunn 

Kirsti Cecilie Grønvold Bache har en forskningstung bakgrunn. Hun er utdannet molekylærbiolog fra Universitetet i Oslo og har en doktorgrad fra Institutt for kreftforskning ved Radiumhospitalet. I fire år var hun postdoktor innen nevrovitenskap ved i University of California San Diego. 

Hun har erfaring som spenner fra grunnforskning til kliniske studier.

— Forskningsbakgrunnen min har formet meg veldig. Jeg er biolog i hjertet, men forskerbakgrunnen min hjelper meg uavhengig av hva jeg jobber med, også innen humaniora, språk og litteratur, sier Bache.

Før Høgskolen i Østfold var Bache forskningsleder ved stiftelsens Norsk Luftambulanse, og sjefredaktør i tidsskriftet Scandinavian Journal of Trauma, Resuscitation and Emergency Medicine. 

Fornøyd rektor

Rektor Trine J. Meza er svært fornøyd med å få Kristi Cecilie Grønvold Bache inn i sin ledergruppe. 

— Bache har en solid forskerbakgrunn og har erfaring fra toppforskningsmiljøer både i Norge og USA. Hun har i tillegg til ledererfaring, forskningserfaring fra Luftambulansens forskningsstiftelse samt styreerfaring fra NORSUS og Smart Innovation Norway. Jeg er overbevist om at hun vil bidra til å løfte forskning og utvikling ytterligere ved Høyskolen Kristiania, sier Meza, ifølge pressemeldingen. 

Powered by Labrador CMS