akkreditering

Høgskolen i Østfold har fått sitt første ph.d-program

Styret i Nokut vedtok mandag å akkreditere doktorgradsprogrammet Digitalisering og samfunn. Den største julegaven, sier rektor ved Høgskolen i Østfold.

Trine Eker Christoffersen, forskningsdirektør og ansvarlig for akkrediteringssøknaden, og Lars-Petter Jelsness-Jørgensen, rektor ved Høgskolen i Østfold.
Publisert Oppdatert

Mandag fattet Nokut-styret vedtak om akkreditering av Høgskolen i Østfolds første ph.d.-program, «Digitalisering og samfunn».

Det skjedde etter at en sakkyndig komité entydig anbefalte akkreditering av doktorgradsprogrammet.

Tilsynsdirektør i Nokut, Nina Waaler, gratulerer Høgskolen i Østfold (HiØ) med sitt første ph.d-program.

Innstillingen fra den sakkyndige komiteen taler for seg, og det var ingen tvil om hva vedtaket skulle lande på. I søknaden og under institusjonsbesøket har HiØ vist at høgskolen har et fagmiljø med høy kompetanse på utdanning og forsking innen den faglige profilen til programmet, sier Waaler i en pressemelding fra Nokut.

Den største julegaven

Rektor Lars-Petter Jelsness Jørgensen sa dette til Khrono rett før vedtaket ble fattet mandag:

— Vi er per dags dato den eneste statlige høyere utdanningsinstitusjonen som ikke tilbyr utdanning på ph.d-nivå. Det blir et tverrfaglig ph.d.-program hvor vi blant annet knytter alle store profesjonsutdanninger inn i arbeidet med kobling mellom profesjoner og digitalisering. Dette er veldig spennende for oss, sier Jelsness Jørgensen.

— Som rektor må jeg si at et ja fra Nokut-styret vil være den største julegaven denne institusjonen har fått på årtier.

Gleden sto i taket

Da Høgskolen i Østfold fikk den sakkyndige komiteens rapport tilsendt 2. november sto gleden i taket.

– Dette er en historisk og fantastisk gledelig dag. Et årelangt, strategisk og møysommelig arbeid har båret frukter, sa Jelsness Jørgensen da.

Etter dette har HiØ gitt sitt tilsvar til komiteens rapport før Nokut-styret nå har fattet endelig vedtak.

— At HiØ snart kan tilby utdanning på alle nivåer, løfter oss inn i den ligaen vi hører hjemme og vil bidra til ytterligere blomstring ved HiØ, sa han.

Får utvidet fullmakt

Doktorgradsprogrammet «Digitalisering og samfunn» består av fire deler: DigiWork, DigiTech, DigiEd og DigiHealth, og skal gå på de to campusene i Fredrikstad og Halden.

Etter at HiØ nå har fått på plass et doktorgradsprogram, kan høgskolen opprette studietilbud på masternivå innenfor det samme fagfeltet, uten på forhånd å måtte søke Nokut om godkjenning.

Powered by Labrador CMS