medisinutdanning

I høst kommer de første lege­studentene til Ålesund

Studiemodellen i Ålesund skal ha fokus på studentaktiv undervisning og nær pasientkontakt i realistiske situasjoner i sykehus og kommunehelsetjeneste.

Til høsten inntar de første legestudentene campus Ålesund.
Til høsten inntar de første legestudentene campus Ålesund.
Publisert Oppdatert

NTNUs desentraliserte studieløp, bedre kjent som NTNU Link, skal fra i høst gjøre det mulig for medisinstudenter som har fullført de to første årene av medisinutdanningen i Trondheim, å studere videre ved NTNU i Ålesund.

Ordningen har eksistert i Levanger siden 2018, men nå får også Ålesund og Helse Møre og Romsdal denne muligheten.

— Vi gleder oss veldig til å ønske de nye studentene velkommen, sier instituttleder ved Institutt for helsevitenskap ved NTNU, Svanhild Schønberg, i en pressemelding fra Helse Møre og Romsdal.

Nær pasientkontakt

Studiemodellen i Ålesund skal ha fokus på studentaktiv undervisning og nær pasientkontakt i realistiske situasjoner i sykehus og kommunehelsetjeneste, ifølge pressemeldingen.

Fagdirektør i Helse Møre og Romsdal, Erik Solligård, formidler at Hese Møre og Romsdal, NTNU og Ålesund kommune er glade og fornøyde med at de kan være med å tilby det nye studietilbudet fra og med kommende høst.

— Vi har et mål om å bidra til økt rekruttering til Møre og Romsdal som helseregion og kapasitet på legeutdanningen i landet. Vi ser frem til at studentene skal stifte nærmere bekjentskap til Ålesund, sykehuset og campus Ålesund. Dette er et felles løft for hele Helse Møre og Romsdal som vi håper skal styrke fag forskning og rekruttering ved alle sykehusene våre, sier Solligård.

Vil utdanne flere leger

Norge ønsker å utdanne flere leger i eget land. Grimstadutvalget har lagt opp til at Norge skal få 440 nye studieplasser i medisin innen få år, og utvalget mener de eksisterende medisinske fakultetene ved Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo, NTNU og UiT Norges arktiske universitet må klare dette.

Flere medisinske fakulteter har begynt å adoptere den desentrale modellen. Ved NTNU har de desentrale tilbud for medisinutdanningen i Levanger og nå i Ålesund.

Universitetet i Bergen er i gang med å utvikle Vestlandslegen, der en del studenter vil fullføre utdanningen i Førde, Haugesund eller Stavanger.

Powered by Labrador CMS