Naturhistorsik museum

Instituttleder blir ny direktør for Naturhistorisk museum

Brit Lisa Skjelkvåle kommer fra stillingen som instituttleder ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo.

Brit Lisa Skjelkvåle blir direktør for Naturhistorisk museum i Oslo.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Vi er strålende fornøyd med å kunne tilby Brit Lisa Skjelkvåle en sentral stilling i en viktig tid for Naturhistorisk museum. Et restaurert Brøggers hus står snart klart, og vil sammen med Klimahuset gi nye muligheter museet under Skjelkvåles ledelse helt sikkert vil utnytte godt, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, i en pressemelding.

Skjelkvåle tar over stillingen etter at Tone Lindheim tidligere i år sa opp stillingen hun har hatt siden 2015. Skjelkvåle var en av åtte søkere på stillingen som direktør ved Naturhistorisk museum, og er i dag instituttleder for Institutt for geofag ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

Skjelkvåle sier til Khrono at hun ble kjempeglad for jobben.

— Naturhistorisk museum er en viktig nasjonal institusjon og den er viktig for Universitetet i Oslo. Museet er en aktiv institusjon med mye og god dialog og kommunikasjon med samfunnet utenfor, mye god forsking og fantastiske og unike samlinger, både ute og i magasiner, skriver Skjelkvåle i en e-post til Khrono.

— Naturhistorisk museum er viktig for lokalmiljøet på Tøyen, for Oslo og nasjonen, og kjennetegnes av sterk forskning, fremragende formidling og et forvaltningsansvar for store og viktige samlinger. Jeg ser frem til å samarbeide med Skjelkvåle og alle ansatte for å videreutvikle et av Norges viktigste museer, sier Stølen.

Skjelkvåle har en doktorgrad innen geologi fra UiO, og har mer enn 20 års ledererfaring innen forskning og utdanning, blant annet som forskningssjef og forskningsdirektør ved Norsk institutt for vannforskning.

— Min visjon for museet er å styrke og støtte gode prosesser som er i gang, øke samhandlingen med Universitetet og å bidra til å realisere målene i den helt nye strategien til museet, skriver Skjelkvåle.

Powered by Labrador CMS