nytt rektorat

Irgens blir prorektor på Kristiania

Morten Irgens er ansatt som ny prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid ved Høyskolen Kristiania.

Morten Irgens er gira på å fortsette med universitetsreisen på Høyskolen Kristiania, i sin nye stilling som prorektor.
Publisert Oppdatert

Morten Irgens er i dag utviklingsdirektør ved Høyskolen Kristiania, men blir fra 1. august prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid samme sted.

Han overtar stillingen etter Trine Johansen Meza, som blir høyskolens rektor fra 1. august.

Enkelt bytte

Irgens sier at det kommende rollebyttet internt blir enkelt. Som dekan og utviklingsdirektør har han sittet i høyskolens ledergruppe og har hatt ansvar for universitetsprosjektet. Det er en oppgave han viderefører i den nye stillingen og som han er svært entusiastisk overfor.

Kristianias ambisjon er å bli Norges første private universitet.

— Kristiania er et fabeldyr i universitets- og høyskolesektoren. Fabelaktig og mytisk og i rask vekst. Norge trenger et uavhengig universitet som ikke er eid av Kunnskapsdepartementet og som kan bredde ut mangfoldet i sektoren, både når det gjelder eierskap, struktur og forskning. Jeg er kjempegira på den reisen, sier han til Khrono.

Andre universitetsreise

Irgens kom til Kristiania i august 2019 fra stillingen som prorektor for forskning og utvikling ved OsloMet, der han også har vært forskningsdirektør.

Påtroppende rektor Trine Johansen Meza sier dette om ansettelsen av Irgens:

– Han har svært bred og relevant erfaring, har vært med to ganger på en universitetsreise og er veldig sterk både innen forskning, innovasjon og internasjonalisering. Vi har fått til mye de siste årene og han er riktig person til å få oss videre på reisen, sier hun.

Det nye rektoratet

I det nye rektoratet skal også avtroppende dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet, Sarah J. Paulson sitte som prorektor for utdanning, mens Jens Barland fortsetter som prorektor for arbeidsliv og innovasjon.

Morten Irgens påpeker at enten man sitter som dekan, prorektor eller rektor så deler man ansvaret for å utvikle hele bredden av institusjonen.

– Og så har du et spesifikt dybdeansvar for noe du er blitt gitt et spesielt ansvar for. I mitt tilfelle var det å ta vare på og bygge ut School of Economics, Innovation, and Technology, men det er jo ingen av dekanene eller prorektorene som ikke har et helhetsblikk på institusjonen. Når du har kommet inn og jobbet en stund i en ledelsesrolle så er du godt rustet til å ta andre typer lederroller i samme institusjon, sier han i en pressemelding fra Kristiania.

Leid ut fra OsloMet

Irgens var prorektor i den første perioden til tidligere rektor Curt Rice ved OsloMet. Han søkte om en ny periode fra 2019, men ble ikke ansatt på nytt. Etter dette gikk han til Kristiania, der han både var dekan ved School of Economics, Innovation, and Technology og utviklingsdirektør.

Irgens har vært utleid fra OsloMet, og han opplyser at dette leieforholdet fortsetter når han nå går inn i en ny stilling som prorektor.

Powered by Labrador CMS