Nytt om folk

Khrono har ansatt ny debattansvarlig: — En drømmejobb

Glenn Mangerøy (39) var lenge en stor beundrer av Khrono fra utsiden. Etter mange år i forlagsbransjen skal han nå holde styr på debatten i akademia.

Friskt i kastene: Debatten i akademia kan tidvis være stormfull. Det tar Khronos nye debattansvarlige med stor ro.

Glenn Mangerøy kom inn dørene i Khronos lokaler i Bergen allerede i fjor sommer, da han startet i et vikariat.

Han hadde fått permisjon fra jobben sin i det akademiske forlaget Fagbokforlaget, der han gjennom de 12 siste årene hadde arbeidet med kommunikasjon og markedsføring.

— Sektoren betyr mye

Etter noen måneder som debattvikar i Khrono, ble stillingen som debattansvarlig lyst ut, og Mangerøy så sitt snitt og leverte inn en søknad.

— Dette er jo en drømmejobb. Jeg har vært en stor beundrer av Khrono gjennom mange år, så det er veldig kjekt å få bidra selv. Jeg mener at den akademiske debatten i Norge har løftet seg betraktelig gjennom redaksjonens arbeid med å løfte saker i sektoren frem i lyset, sier 39-åringen.

— Dette er en sektor som betyr mye for det norske samfunnet, og utviklingen i akademia legger mange av premissene for utviklingen i offentligheten. Da kan ikke akademia fungere som i en boble — det som skjer her er for viktig til at det skal foregå uten oppmerksomhet. Det er viktige saker som fortjener debatt, fortsetter han.

Han forteller videre at det er med en viss ærefrykt at han tar over det permanente ansvaret for debattsidene i Khrono. Mangerøy ønsker seg en debatt som er både spiss og engasjert, men samtidig saklig og konstruktiv.

— Vi er jo en avis som er både for spesialistene i sektoren, for de som er interesserte i akademia ellers i samfunnet. Så vi må ha både smale og brede innlegg, tenker jeg — litt av alt, sier Khronos nyansettelse.

Lie: — Veldig glade

Redaktør i Khrono, Tove Lie, setter pris på å ha Mangerøy på plass som fast ansatt.

— Glenn har hatt ansvaret for debatten en stund allerede, og vi er veldig glade for at vi nå kan ansette ham fast. Debatt er et viktig stoffområde for Khrono. Det var jo for å skape debatt og bli en avis der de viktige debattene i norsk akademia skal gå, at Khrono i sin tid ble opprettet, understreker redaktøren.

Som debattansvarlig er det blant Mangerøys oppgaver å prioritere hvilke innlegg som kommer på, og å gå i dialog med forfatterne.

— Mange debattinnlegg er fiks ferdige når de kommer, men noen trenger ofte litt finpuss for å treffe publikum best mulig. Jeg prøver å gi konstruktive tilbakemeldinger på ting som kan løfte teksten enda noen hakk. For at flest mulig skal lese det, er det ofte bare små ting som teller — et litt aktivt språk, en klar ingress eller en pirrende tittel. Ja, vi kan jo kanskje være litt tabloide der, noen ganger, men det er i beste mening.

En ting har han merket seg siden han begynte:

— Vi får jo tilsendt så mye! Det er mange gode innlegg jeg godt kunne tenke meg å publisere som vi dessverre ikke har plass til. Så til dem vil jeg bare si: Sorry — men prøv gjerne igjen ved en senere anledning.

I tillegg til å lese og vurdere det andre skriver, liker Mangerøy også å skrive saker selv. Han har fått ansvaret for spalten «Min doktorgrad», en serie intervjuer med nydisputerte doktorander. 

— Dette er jo den nye vinen, selve fremtidshåpet for sektoren. Det er veldig morsomt, og jeg lærer noe nytt i hver eneste samtale. Tips meg gjerne om aktuelle kandidater!

Powered by Labrador CMS