kina

Kina ser til dette landet for å rekruttere flere europeiske studenter

Den asiatiske stormakten håper at rekruttering av flere franske studenter vil bedre den internasjonale posisjonen deres som studieland.

Frankrike, her representert ved Universitetet i Paris, kan ifølge kinesiske utdanningsmyndigheter bli en viktig lagspiller når det gjelder å tiltrekke seg flere europeiske studenter.

I juni lanserte den kinesiske regjeringen et nytt initiativ med formål om å tiltrekke seg flere franske studenter.

Det skriver Times Higher Education.

Utdanningssamarbeidet mellom Kina og Frankrike er allerede vel etablert, og per i dag studerer 1500 franske studenter ved kinesiske universiteter, mens hele 46.000 kinesiske studenter har sin studiehverdag i Frankrike, ifølge det kinesiske utdanningsdepartementet.

Til sammenligning er det per mai 2024 registrert 610 kinesiske studenter i Norge, skrev Khrono tidligere i sommer.

Få detaljer

Det siste initiativet fra Kina har som mål å resultere i 10.000 franske studenter i Kina i løpet av de neste tre årene, skriver THE.

Det har fremkommet relativt få detaljer om det ferske initiativet, men støtte til felles sommerskoler mellom kinesiske og franske universiteter, samt en økt satsing for å kunne tilby kinesisk språkopplæring til franske studenter, skal være blant innholdet i satsingen.

Initiativet skal også markere 60-årsjubileet for de diplomatiske forbindelsene mellom Kina og Frankrike, skriver THE.

Har avvist Amnesty-rapport

Overordnet ønsker Kina at det utstrakte utdanningssamarbeidet med Frankrike også skal resulterer i bedre rekruttering fra flere land i Nordvest-Europa, samt å motvirke negative oppfatninger av kinesisk høyere utdanning og forskning.

I mai skrev Khrono om en rapport fra Amnesty International, som viser at kinesiske studenter på universiteter i Europa og Nord-Amerika blir utsatt for overvåking og trakassering.

Kina har på sin side avvist dette, og hevder at rapporten fra Amnesty mangler faktagrunnlag og kredibilitet.

Powered by Labrador CMS