Masterstudentene fra Kunst og Design på HiOA skal ha avgangsutstilling. Benedikte Steinkjer har laget en lysinstallasjon med broderier. Foto: Cicilie S. Andersen

Bobler for bærekraft

De neste ukene presenterer masterstudentene i estetiske fag avhandlingene sine. Benedikte Steinkjer (25) fokuserer på et mer bærekraftig kunst- og håndverksfag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Masterstudentene på Institutt for estetiske fag åpnet sin avgangsutstilling onsdag 20. mai. Utstillingen arrangeres i Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) sitt eget kunstgalleri Kunsthall HiOA.

Avgangsstudentene viser fram resultatene av to års hardt arbeid, gjennom forestillinger og utstilling.

Utstillingen, som har fått navnet«Avanti», viser et bredt spekter av arbeider, fra tradisjonelle håndverksteknikker og tegning til digitale uttrykk og installasjoner, og den henger oppe til 7. juni.

Bærekraftig kunst

June Oline Kunnikoff (25) har skrevet om hvor viktig det er med lærerkompetanse i kunst og håndverk i grunnskolen. Hun skal bruke mange forskjellige virkemidler for å fremheve oppgavens kjerne. 

Studentene skriver rundt 800 sider, men det er forskjeller i hvordan det teoretiske og det kunstneriske er balansert.

Kristin Bergaust

— Jeg skal visualisere diskusjonsgrunnlaget i oppgaven gjennom typografi, tekst og sitater både digitalt og analogt, forteller hun.

Vegg i vegg henger Benedikte Steinkjer (25) opp broderte konstruksjoner til en lysinstallasjon.

— Oppgaven min heter «Designkompetanse for en bærekraftig fremtid» og handler om kunst og håndverk i grunnskolen, hvordan det praktiseres nå, og hvordan det bør utvikles i framtiden, sier hun og fortsetter:

— Jeg fokuserer på bærekraftighet gjennom gjenbruk og redesign.

Massive prosjekter

Kristin Bergaust er professor ved Institutt for estetiske fag. Hun forteller om prosjektet «Kunst- og designhall HiOA», som «Avanti» er en del av. 

— Vi har hatt presentasjoner av doktorgradsarbeider, utstilling om kunst i offentlig rom, og nå er det studentene som skal presentere sine uttrykk. Kunst- og designhallen er en formidlingsarena for kunstnerisk og designfaglig forskning på HiOA.

Hun skryter av årets studenter, og trekker fram en av studentene som har brukt gamle familiebilder som utgangspunkt for sitt eksamensprosjekt. 

— En av studentene har tatt utgangspunkt i en privat samling fotografier etter bestefaren sin. Han hadde tatt bilder siden 20-tallet, og hun skal formidle nesten 100 år gjennom bilder, objekter og fototeori, sier Bergaust.

Studentene har bakgrunn fra Kunst- og designdidaktikk, Kunst, design og entreprenørskap og Drama- og teaterkommunikasjon. Professor Bergaust forteller at de skriver omfattende avhandlinger:

— Studentene skriver 80 til 100 sider, men det er forskjeller i hvordan det teoretiske og det kunstneriske er balansert, sier hun.

Utfordrende lokaler

Bygget, som fortsatt er preget av gullpåskriften «Norges Geografiske Opmaaling» er vernet fra ende til annen, og Bergaust beskriver bygget som noe utfordrende å benytte.

— Men det er et spesielt og flott bygg. Jeg tok utdanning her selv i sin tid, sier Bergaust.

I lokalene, hvor ikke en stift kan settes i veggene ,er pragmatisk grunnarbeid unnagjort og tavler, projektorer og grunninstallasjoner er på plass.

Fra 20.mai til 7.juni vil avgangsstudentene presentere sine arbeider gjennom utstilling og forestillinger.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS