NHH-styret vedtok ansatt rektor

Styret ved NHH i Bergen vedtok i dag å gå over til ansatt rektor og ekstern styreleder.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var et klart flertall for ansatt enhetlig ledelse og ekstern styreleder på styremøtet ved Norges Handelshøyskole (NHH) torsdag.

9 av de 11 styremedlemmene stemte for og bestod av rektor, de to studentrepresentantene, de fire eksterne styremedlemmene, én av de vitenskapelig tilsatte og representanten for de administrativt tilsatte, ifølge NHH sine nettsider.

Styret satte i 2015 ned et utvalg som skulle redegjøre for fordelene og ulempene ved de to modellene for ledelse som er beskrevet i Universitets- og høyskoleloven, i tillegg til å foreslå egnede prosedyrer for valg eller ansettelse av rektor.

Utvalget var ledet av tidligere rektor ved NHH, Jan I. Haaland.

Arbeidsgruppen var delt i sitt syn på hvilken av de to modellene som ville være best for NHH i årene framover. Gruppen var omforent om at begge modeller har fordeler og ulemper, og ifølge rapporten fant de at ingen av de to modellene er klart bedre enn den andre.

Tre av utvalgets fem medlemmer kom imidlertid fram til at en overgang til modellen med tilsatt rektor og ekstern styreleder ville være den beste løsningen for NHH.

Arbeidsgruppen var videre «enstemmig på at − uansett modellvalg − må beslutnings- og implementeringsprosesser gjennomgås og forbedres, og at legitimitet, medbestemmelse og forankring må stå sentralt. Det betyr bl.a. at valg av prosedyre blir viktig, spesielt ved en eventuell overgang til tilsatt rektor. Det må da legges opp til en tilsettingsprosess som sikrer god og bred medvirkning fra ansatte og studenter».

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS