politikk

Leirset blir lokalpolitiker for Arbeiderpartiet

Espen Leirset ved Nord universitet går inn i lokalpolitikken i Levanger.

Universitetslektor Espen Leirset sitter i styret ved Nord universitet. Nå engasjerer han seg også i lokalpolitikken.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetslektor i statsvitenskap Espen Leirset ved Nord universitet er valgt til 2. nestleder i Levanger Arbeiderparti, skriver Trønder-Avisa (for abonnenter).

Leirset sitter i styret for Nord universitet, valgt av midlertidig ansatte, der styreperioden avsluttes til sommeren.

— Jeg har vært politisk interessert i 25 år. Jeg har fulgt politikken tett, men aldri vært medlem av et politisk parti, sier Leirset til avisa.

Han sier at partivalget var enkelt, når han nå bestemte seg for å engasjere seg politisk.

— Valget var ganske greit. Jeg har stemt på ulike partier opp gjennom årene, men Arbeiderpartiet er et parti jeg sympatiserer med og jeg er enig i hovedretningen deres. Samtidig er jeg bekymret over at sosialdemokratiske parti er svekket som styringsparti i Europa, sier Leirset.

Fersk doktorgrad

Leirset er tidligere journalist og redaktør og er aktiv samfunnsdebattant.

Høsten 2020 disputerte han for doktorgraden med tema åpenhet i politikken og forholdet mellom lokalpolitikk og media, med søkelys på prinsippet om åpne møter i lokalpolitikken. I fire artikler analyserer han møteoffentlighetsprinsippet i kommuneloven.

Leiset har vært ansatt ved Nord universitet siden 2012 som stipendiat og nå universitetslektor, og er også førsteamanuensis II ved NTNU, der han underviser og veileder masterstudenter i Public Administration (MPA).

Stiller kanskje

Leirset sitter i universitetsstyret ved Nord som representant for midlertidig ansatte, selv om han nå er fast ansatt. Kunnskapsdepartementet har godkjent at han kan sitte ut perioden, som avsluttes 31. juli.

Han sier til Khrono at han ikke har bestemt seg for om han stiller til en ny periode.

Da Khrono stilte han det samme spørsmålet før jul svarte han:

— Det er et veldig interessant verv, kanskje særlig for meg som forsker og underviser i politikk og offentlig styring. Jeg har jo også skrevet et kapittel i Aksel Tjoras bok «Universitetskamp», så for meg blir styrevervet nesten som et aksjonsforskningsprosjekt. Jeg synes det har vært et meningsfullt verv som jeg kan forsvare å bruke tid på, sa han.

Espen Leirset (i midten) under et tidligere styremøte ved Nord universitet.
Powered by Labrador CMS