livsvitenskap

Nå blir livsvitenskaps-bygget ved UiO enda større

Oslo universitetssykehus skal inn i livsvitenskapsbygget. Det gir en utvidelse på 12 000 kvadratmeter.

Det nye livsvitenskapsbygget blir et kjempebygg. Dette bildet er fra tampen av 2020, men det har nå vært lite aktivitet i noen måneder.

Forskere i Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) ved Oslo universitetssykehus (OUS) skal inn i livsvitenskapsbygget; det store nybygget for kjemi, farmasi og livsvitenskap som skal bygges for Universitetet i Oslo (UiO) på Gaustad.

Dette ble klart etter styremøte i Helse Sør-Øst torsdag, skriver Uniforum, og viser til en pressemelding fra Statsbygg.

Kostnadsrammen ville sprekke

I fjor høst ble det kjent at prosjektet støtte på grunnutfordringer, og at kostnadsrammen på 6,1 milliarder kroner ville sprekke. Men Kunnskapsdepartementet ville ikke bevilge flere midler.

Løsningen ble, som Khrono har skrevet, at OUS går inn i prosjektet, og at Helse Sør-Øst betaler for denne delen. Det er dette som nå formelt er vedtatt i helseforetakets styre.

Nå vil det nye livsvitenskapsbygget blir totalt 97 000 kvadratmeter, noe som er en økning på 12 000 fra da UiO skulle ha bygget alene. OUS skal disponere om lag 30 000 kvadratmeter.

— Sammen vil OUS og UiO dra nytte av hverandres kompetanse, utstyr og fellesområder, heter det i pressemeldingen.

To byggetrinn

— Vedtaket er en milepæl i arbeidet med realisering av livsvitenskapsbygget og åpner helt nye muligheter for fremragende livsvitenskapsforskning og innovasjon, sier Per Morten Sandset, leder av livsvitenskapsprosjektet hos UiO, i pressemeldingen.

Som Khrono har skrevet, skal prosjektet deles i to byggetrinn. Første del, som var UiOs opprinnelige bygg, skal etter planen være ferdig i 2024. Her skal OUS disponere 15 000 kvadratmeter. Deretter skal de disponere 15 000 nye kvadratmeter i byggetrinn 2. Planen er at 50 forskergrupper fra OUS skal inn i bygget.

— Både universitetet og universitetssykehuset er entusiastiske til denne løsningen. Jeg tror dette er noe både studentene, forskerne og helsetjenestene våre vil tjene på, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim da regjeringen sa ja til å samlokalisere sykehus og universitet i nybygget.

Powered by Labrador CMS