internasjonalt

NHH fikk eliteakkreditering

— Dette er en anerkjennelse av NHH som en av de ledende handelshøyskolene i verden, sier rektor Øystein Thøgersen.

— Dette er en anerkjennelse av NHH som en av de ledende handelshøyskolene i verden, sier rektor Øystein Thøgersen ved Norges Handelshøyskole.
Publisert

Norges Handelshøyskole har fått akkreditering av det amerikanske elitenettverket The Association to Advance Collegiate School of Business (AACSB). Dette er en organisasjon for de fremste internasjonale handelshøyskolene.

— Dette er en anerkjennelse av NHH som en av de ledende handelshøyskolene i verden, sier rektor Øystein Thøgersen.

Øverste seks prosent

I en pressemelding fra NHH heter det at «utdanningsinstitusjonene må gjennom krevende prosesser for å sikre at skolen har de nødvendige ressursene og engasjementet for å gi studenter en førsteklasses, fremtidsrettet handelshøyskoleutdanning».

De opplyser at under seks prosent av høyskoler og universiteter som tilbyr handelshøyskoleutdanning er akkreditert i AACSB.

Tre godkjenninger

Ifølge pressemeldingen har Norges Handelshøyskole nå godkjenning fra alle de tre store akkrediteringsorganene: AACSB i USA, AMBA i Storbritannia og EQUIS i EU.

— Denne siste akkrediteringen kompletterer de to internasjonale akkrediteringene NHH har fra tidligere, sier en meget fornøyd NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Executive vice president og global chief accreditation officer Stephanie Bryant hos AACSB sparer ikke på anerkjennelsen av NHH:

— NHHs innsats for å oppnå AACSB-akkreditering reflekterer på alle måter høyskolens store engasjement og entusiasme for å videreutvikle studieprogrammene og deres dedikerte arbeid for dagens studenter og alumnnettverket, sier Bryant i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS