615 studenter fra 87 land

Ny digital sommer for den internasjonale sommerskolen ved UiO

Direktør Nita Kapoor melder om et aktivt studentliv under årets internasjonale sommerskole.

Studentene følger årets sommerskole fra hjemmekontor fra 87 land rundt omkring i verden. Dette bildet er tilsendt fra en student ved navn Nermin Abdalla Mohamed Ahmed Aly.
Publisert Oppdatert

— Dette er noe vi bevisst har arbeidet med å tilrettelegge for, uttaler Nita Kapoor i en pressemelding fra Den internasjonale sommerskolen (ISS) ved Universitetet i Oslo (UiO).

I år som i fjor foregår sommerskolen digitalt. Digital aktivitetskoordinator Mari Kirsti Kaaen har jobbet spesielt mye med å tilrettelegge for studentlivet ved årets sommerskole.

— Vi bruker Microsoft Teams-plattformen som er tilgjengelig for alle våre studenter, og har flere ulike kanaler som studentene kan bruke, forteller Kaaen.

Studenten Zia Ur Rehman Hafiz sitt hjemmekontor.

75-årsjubileum

ISS-administrasjonen sørget for vanlige, nødvendige kanaler, som skranken der studenter kan snakke direkte med studentrådgivere om praktiske ting.

Det finnes også en bibliotek-kanal, ulike sosiale arrangementer og studentråd, står det i pressemeldingen fra sommerskolen.

Førstekonsulent ved Den internasjonale sommerskole, Oda Davanger, forteller at det i år deltar 615 studenter fra 87 land. Tilsvarende tall i fjor var 490 og 80.

— Dette er den 75. sommeren med internasjonal sommerskole på UiO, og det ferier vi blant annet med å tilrettelegge for et aktivt digitalt studentmiljø og gratis webinar om Norge for hele verden, skriver Davanger i en e-post til Khrono.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Studentråd

Gjennom studentrådet har studenter organisert egne kanaler på Teams, deriblant en sosial komité, norsk språkkomité, språklæringskomité og akademisk komité.

Representanter hva hvert emne har laget chatterom og WhatsApp-grupper for medstudentene sine, og hjulpet til å spre informasjon om Teams i studentnettverk.

Den sosiale komiteen har organisert arrangement som «Meet and Greet!», en virtuell fredagspubquiz og film- og diskusjonsklubb. Den akademiske komiteen deler ideer og faglige interesser.

De har også laget et rom for å dele tips om interships eller akademiske muligheter, og for å bygge nettverk på tvers av nasjonale og faglige grenser, fremkommer det i rapporten fra ISS.

Powered by Labrador CMS