lederskifte

Ny leder i regjeringens koronakommisjon

Stener Kvinnsland som har ledet kommisjonen så langt, slutter av personlige årsaker.

Tidligere visesentralbanksjef Egil Matsen, trer inn som ny leder i koronakommisjonen.
Publisert Oppdatert

Egil Matsen blir ny leder i koronakommisjonen, som skal fortsette arbeidet med å granske Norges håndtering av koronapandemien.

Kommisjonen la torsdag fram sin første rapport. Det er tidligere helsetopp Stener Kvinnsland som har ledet kommisjonen, men han slutter nå av personlige årsaker, opplyser regjeringen.

Daglig leder og professor II Egil Matsen overtar som ny leder av kommisjonen etter å ha vært medlem siden starten.

– Jeg er glad for at kommisjonen vil fortsette det viktige arbeidet. Foreløpig har kommisjonen evaluert beredskapen i forkant og håndteringen av den første delen av pandemien. Det er viktig at vi også får en grundig og helhetlig gjennomgang av læringspunkter fra myndighetenes håndtering av den delen av pandemien som vi fremdeles står midt oppe i, sier statsminister Erna Solberg.

Doktorgrad fra NHH

Matsen har doktorgrad i økonomi fra NHH, og ble i 2001 ansatt som professor i samfunnsøkonomi ved NTNU, han har også vært instituttleder og gjesteprofessor ved Harvard en periode, ifølge Wikipedia.

Matsen ble i 2015 utnevnt som visesentralbanksjef i Norges Bank for en periode på seks år, men sluttet to år før åremålet gikk ut. Høsten 2020 tiltrådte Matsen, som er bosatt i Trondheim, stilling som ny administrerende direktør i verdipapirfondsselskapet Forte Fondsforvaltning.

Sammen med styreleder Finn Haugan og NTNU-professorene Ragnar Torvik og Stein Ove Erikstad overtok de en eierandel på 25 prosent gjennom selskapet Macro Financial Engineering.

(©NTB/Khrono)

Powered by Labrador CMS