AUF-leder Eskil Pedersen sier pappaperm og studentboliger er gode saker for hans parti overfor studentvelgerne. Foto: AUF
AUF-leder Eskil Pedersen sier pappaperm og studentboliger er gode saker for hans parti overfor studentvelgerne. Foto: AUF

— Studenter mer moderne enn Erna Solberg

AUF-leder Eskil Pedersen tror studenter er opptatt av bolig og pappaperm og mener de er mer moderne enn Erna Solberg. Han møter til debatt på høgskolen i dag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle lederne i de politiske ungdomspartiene er invitert til valgdebatten i dag, onsdag, på HiOA, arrangert av Khrono og Studentparlamentet. Meningsmålinger Khrono har gjennomført viser en stor grad av usikkerhet blant studentene på høgskolen. Over halvparten vet ikke hvilket parti de synes har den beste politikken for høyere utdanning, og 18 prosent svarer vet ikke på hvilket parti de skal stemme på ved høstens stortingsvalg.

Mer moderne enn Erna

Ansatte og studenter på høgskolen synes Arbeiderpartiet og  Høyre har nesten like god utdanningspolitikk, med Høyre et hestehode foran, viser en meningsmåling Khrono har fått gjennomført. AUF-leder, Eskil Pedersen, kommer til høgskolen i morgen, onsdag, og skal forsvare de rødgrønnes utdanningspolitikk.

— Hva er den viktigste saken nå for å mobilisere unge og studenter til å stemme?

— Unge og studenter er jo alle forskjellige, så jeg tror det er forskjellige saker som mobiliserer. Men jeg tror utdanningspolitikk og boligpolitikk er viktig for mange. Også tror jeg faktisk pappapermen kan mobilisere studenter. Mange studenter tenker kanskje de vil få barn de neste fire årene, og jeg tror dagens studenter er mer moderne enn Erna Solberg, svarer Pedersen.

Studieplasser og studentboliger

— Av meningsmålinger vi har gjennomført ser det ut til at mange studenter er usikre på hva de skal stemme. Hva gjør dere for at de skal bestemme seg og nettopp velge ditt parti?

— Først og fremst får vi fram politikken vår: Som blant annet er å bygge 3000 studentboliger i året, satse på mer kurs og undervisning og opprette flere studieplasser.

— En god grunn for at de skal velge ditt parti?

— Vi vil la fedre være fedre og ikke la Erna Solberg frata dem pappapermen, svarer Pedersen.

Valgmøte i dag fra 15-16.00

På valgmøtet onsdag kan du høre Punsvik og de andre ungdsomlederne snakke mer om studenters levekår og utdanningspolitikk.

De andre ungdomslederne svarer deg i debatten onsdag.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS