kraftprishopp

Regjeringen vil gi lån som strømhjelp til studenter

3000 kroner i lån der 1200 kroner gjøres om til stipend er regjeringens strømhjelpetiltak for studenter. — Rart at vi må låne, mens andre grupper får støtte, sier NSO-lederen.

Tuva Todnem Lund, leder i Norsk studentorganisasjon
Publisert

Regjeringen vil gi studenter som kan dokumentere strømutgifter, 3.000 kroner i ekstra lån. 1.200 kroner av dette gjøres om til stipend.

Har tidligere sagt nei

– Vi har sagt over litt tid at vi følger strømprisene tett. Vi er smertelig klar over at de høye prisene også slår inn for mange studenter. Det har de også selv vært klare på. Nå åpner vi for at de som trenger det kan få hjelp, sier utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) til VG.

Han opplyser at lånet skal være tilgjengelig gjennom Lånekassen, og at pengene skal kunne utbetales i januar.

Tidligere har regjeringen sagt nei til lignende forslag.

Nok lån fra før

Leder i Norsk studentorganisasjon, Tuva Todnem Lund er ikke fornøyd med hvordan strømhjelpen kommer.

— Dette er det samme som tidligere. Studenter som slet med at de mistet ekstrajobber i pandemien fikk også en hjelpepakke som lån. Nå er det strømmen vi skal låne penger for å betale. Andre grupper får denne typen kompensasjon som ren støtte, sier Todnem Lund.

— Men dere får jo hjelp, tross alt?

— Ja, vi er glade for at regjeringen kommer på banen. Arbeiderpartiet var kritiske til de tidligere pakkene med ekstralån til studenter. Så vi er forundret over at de nå gjør det samme. Vi har lån nok fra før, sier Tuva Todnem Lund.

— Hva vil dere gjøre for å endre på dette?

— Vi er temmelig tydelige i våre signaler nå. Og så håper vi det kan komme en kompensasjonspakke som tilgodeser studenter i en senere runde, sier Tuva Todnem Lund.

Powered by Labrador CMS