Fire vil bli rektor på den nye Høgskolen Sørøst Norge, deriblant nåværende rektor på Høgskolen Buskerud Vestfold (HBV). Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Fire vil bli rektor på Sørøst-Norge

Fire søkere har meldt sin interesse for rektorstillingen på Høgskolen Sørøst Norge.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rektor Petter Aasen (63) ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold er en av fire søkere til stillingen til som rektor for den nye, fusjonerte Høgskolen i Sørøst-Norge.

Har får konkurranse av dekan ved Fakultet for helsevitenskap ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Heidi Kapstad (52), og av professor Hermundur Sigmundsson (51) ved Psykologisk institutt på NTNU.

I tillegg er det en konfidensiell, mannlig søker.

Fornøyd styreleder

Høgskolen i Buskerud og Vestfold og Høgskolen i Telemark skal fusjonere 1. januar 2016 og bli til Høgskolen i Sørøst-Norge og senere Universitetet i Sørøst-Norge.

Rune Nilsen er styreleder for fellesstyret for de to høgskolene som skal fusjonere. Etter et kjapt første blikk på søkerlista, sier han til Khrono at han er veldig godt fornøyd med søkerne.

— Det er kjekt å se at vi har fått så gode, spennende søkere, både tematisk og personlig. Nå blir det bare en oppside for oss å gå inn i dette, sier Nilsen.

Les også: Ønsker Aasen som rektorsøker til Sørøst

Åtte års fartstid som rektor

Petter Aasen har vært rektor i åtte år, først ved Høgskolen i Vestfold og etter fusjonen 1. januar 2014 ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV). Han var tidligere direktør ved Nordisk Institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU). Aasen er blant annet også styreleder ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Heidi Kapstad har vært dekan ved Fakultet for helsevitenskap ved HBV siden fusjonen i 2014, og var før det dekan ved Høgskolen i Buskerud i åtte år. Hun er utdannet sykepleier

Den siste åpne søkeren, Hermundur Sigmundsson, er professor i biologisk psykologi ved NTNU.

Rektor skal tilsettes på et møte i fellesstyret for Høgskolen i Sørøst-Norge 11. desember.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS