Felles Ph.d. i Molde og Volda

Molde og Volda har fått ja til en felles doktorgrad i helse- og sosialfag.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nye doktorgradsstudiet i profesjonsutøvelse mellom fag, bruker og forvaltning er den første fellesgraden på ph.d.-nivå Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning (NOKUT) har godkjent, skriver høgskoleavisa Panorama i Molde.

– Det er gledelig at disse to høyskolene har fått akkreditert et felles ph.d.-studium og fått den utvidede fullmakten til å opprette mastergrader i faget. Hvordan de har jobbet med denne fellesgraden er et eksempel til etterfølgelse. Det er viktig at studiestedene nå følger opp komiteens anbefalinger blant annet om å etablere faste forskningsgrupper i Volda, og å styrke kompetansen innen sosialt arbeid, sier NOKUTs direktør Terje Mørland på NOKUTs hjemmeside.

— Tillatelsen til å igangsette doktorgradsstudiet skal formelt gis av Kunnskapsdepartementet, men det at styret i NOKUT nå har sagt at tilbudet tilfredsstiller alle formelle og faglige krav til doktorgradsutdanning er svært gledelig. Dette er først og fremst en stor anerkjennelse av det sosial- og helsefaglige miljøet ved de to institusjonene, men et slikt tilbud er også viktig for regionen – og ikke minst for helse- og sosialsektoren – med de store utfordringene den står overfor, uttaler rektorene ved de to høgskolene, Hallgeir Gammelsæter i Molde og Per Halse i Volda, i en pressemelding fra Høgskolen i Molde.

Studiet skal etter planen starte opp i 2015 og vil bli Møre og Romsdals andre doktorgradsutdanning. Fra tidligere av har Høgskolen i Molde doktorgradsutdanning i logistikk, skriver Panorama HiM.

Bildet over: Professor Eva Gjengedal (t.v.) og dekan Heidi Haavardsen ved Høgskolen i Molde har vært sentrale i arbeidet med det nye doktorgradsstudiet i helse- og sosialfag. Foto: Arild J. Waagbø, høgskoleavisa Panorama

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS