landsmøte i norsk studentorganisasjon

Studentene vil ha utveksling som hovedregel

— Folk har veldig behov for å diskutere politikk, møtes og være sammen, sier avtroppende leder av Norsk studentorganisasjon, Tuva Todnem Lund.

Ingvill Holmberg (t.v.) og Amalie Helstrup Torkildsen er fulltids-tillitsvalgte ved Høgskulen på Vestlandet, og syns det er gøy å være på landsmøte i Norsk studentorganisasjon for første gang.
Publisert Oppdatert

Tønsberg (Khrono): Det er tredje dag av Norsk studentorganisasjons (NSO) fire dagers lange landsmøte — det første fysisk landsmøtet siden 2019. En stor andel av de 181 delegatene er her for første gang, og det setter en spesiell stemning.

Avtroppende NSO-leder, Tuva Todnem Lund

— Vi hadde en håndsopprekning den første dagen, og nesten alle delegatene er fysisk på landsmøtet for første gang, sier avtroppende NSO-leder, Tuva Todnem Lund.

— Hvordan preger det landsmøtet?

— Folk har veldig behov for å diskutere politikk, møtes og være sammen, sier hun.

«Markus med K» har laget et dikt om hvordan det er å være på NSO-landsmøtet

Vil ikke at korte opphold i utlandet skal telle som utveksling

Lørdag ble det vedtatt ny internasjonal politikk, og NSO har blant annet gått inn for aktiv avmelding for utveksling. De ønsker altså at utveksling skal bli normen.

— Dette var et av punktene det var mye diskusjon om, og det ble veldig close på votering. Jeg syns det er kul, ny politikk. Vi har også økt målet om utveksling til 50 prosent. Det er ambisiøst, og i hvert fall i tråd med det den forrige regjeringen mente, sier Todnem Lund.

NSO har også gått mot at korte opphold i utlandet skal telle som utveksling.

De foregående dagene har man også diskutert hva organisasjonen skal jobbe med det kommende året, prinsipp-program og hatt lederdebatt.

Mange engasjerte mennesker

Amalie Helstrup Torkildsen og Ingvill Holmberg sitter begge i arbeidsutvalget til Studenttinget på Vestlandet, men det er første gangen de er med på landsmøte.

— Hvordan er det å være her?

— Veldig spennende. Det er masse som skjer, og travelt! Det er artig å sitte i en sal med over 200 mennesker, som alle er engasjerte. Du har noe å snakke om med alle du møter, sier Holmberg.

— Hva syns dere er mest spennende her?

— Valg blir veldig spennende da, sier Holmberg.

— Jeg er veldig glad for at vi gikk inn for at nødvendig informasjon skal gis på samisk, i tillegg til norsk og engelsk, sier Torkildsen.

Gøy og sosialt

Max Henrik Arvidsson fra Høgskolen Kristiania og Victor Simonsen fra Universitetet i Sørøst-Norge er også på landsmøtet for første gang.

— Jeg har vært på et digitalt landsmøte før da, skyter Simonsen inn.

Ifølge de to er det veldig god stemning:

Max Henrik Arvidsson (t.v.) og Victor Simonsen

— Innad i min delegasjon er vi veldig sosiale. De nye der går og snakker med alle, og de har også vært på talerstolen og tatt salen med storm, sier Simonsen.

— Ja dette fungerer veldig godt som sosialt treffsted. Jeg har i hvert fall møtt ufattelig mange nye mennesker allerede, sier Arvidsson.

— Er det noen saker dere syns er spesielt spennende i år?

— Jeg syns vedtektsdebatt er gøy, sier Arvidsson.

— Jeg syns det mest spennende var å ta opp prinsipp-programmet, fordi det handler om hvordan NSO skal jobbe med politikk på lang sikt, sier Simonsen.

Powered by Labrador CMS