Student

Tok bachelor som 11-åring, nå er han 12 og skal ta doktorgrad

Drøyt to år etter at han startet med bachelorgraden blir Laurent Simons doktorgradsstudent.

Laurent Simons ved Max-Planck-Institut i München tidligere i år.
Publisert Oppdatert

Det er bare ett drøyt år siden 12 år gamle Laurent Simons takket for seg ved Universitetet i Antwerpen. Da hadde han en mastergrad i kvantefysikk i lomma.

Mastergraden ble fullført på ett år, den samme tiden det tok den belgiske 12-åringen å ta bachelorgraden ved samme universitet.

Han var bare elleve da han fikk bachelor og ble en av de yngste noensinne med en universitetsgrad.

Doktorgrad i eksperimentell fysikk

Nå tar Simons det et steg videre.

Bare måneder etter at han var ferdig med mastergraden, varsler tyske og belgiske medier at han er meldt opp som doktorgradsstudent i eksperimentell fysikk i München.

Simons hadde i starten av året praksis i et forskningsteam ved Max-Planck-Institut og Ludwig-Maximilians-Universität (LMU). Da skal han ifølge Der Spiegel ha vært med på et forskningsprosjekt der det ble forsket på bruk av lasere for å oppdage de minste kreftcellene i blodet. Fra Max Planck-instituttet for kvanteoptikk får Khrono opplyst at han skal ta doktorgraden ved LMU.

— Han liker å være der, så han blir der, sier 12-åringens far Alexander Simons til belgiske De Standaard.

Ifølge faren skal sønnens doktorgrad være «en kombinasjon av kjemi, medisin og fysikk».

Ble tatt ut av universitet

Som Khrono har skrevet tidligere, vokste Simons opp i den belgiske kystbyen Oostende. Allerede som åtteåring startet han på ingeniørstudier ved Det tekniske universitetet i nederlandske Eindhoven, etter å ha gjort unna grunnskole og videregående skole.

Året etter, i 2019, ble det meldt at han var i ferd med å bli den yngste noen gang til å bli uteksaminert fra et universitetet. Slik gikk det ikke.

Allerede som åtteåring startet Laurent Simons ved Det tekniske universitetet i Eindhoven. Her er han ved universitetet som niåring.

Til New York Times sa guttens mentor ved universitetet i Eindhoven at han var i rute og kunne uteksamineres før året var omme, og dermed før han fylte ti, 26. desember.

Men drømmen om å bli den yngste noen sinne med universitetsgrad ble knust.

Universitetet mente det gjensto for mye og tilbød en annen dato, i midten av 2020. I en uttalelse fra universitetet, som ble omtalt i flere medier, het det at han ikke kunne gjøre seg ferdig før han var ti og samtidig utvikle «innsikt, kreativitet og kritisk analyse». De slo fast at han hadde et enestående talent, men advarte mot «overdrevent press på denne ni år gamle studenten».

Målet er udødelighet

Foreldrene takket nei til datoen det nederlandske universitetet tilbød og tok sønnen ut av universitetet. Faren hevdet overfor nederlandske medier at han var blitt kritisert av universitetet for all mediedekningen av sønnen.

— Om en unge er flink i fotball, synes alle at medieoppmerksomhet er topp. Min sønn har et annet talent, hvorfor skal han ikke være stolt av det, sa faren den gang.

Etter at han var ferdig med bachelorgraden, sa gutten selv til nederlandske De Telegraaf at målet var «udødelighet», at han ville «kunne erstatte så mange kroppsdeler som mulig med kunstige deler».

— Jeg har streket opp en vei for å komme dit. Kvantefysikk, studiet av de minste partiklene, er første brikke i puslespillet, sa han til De Telegraaf.

Endring onsdag 10.40: Det presiseres at Simons skal ta doktorgraden ved LMU.

Powered by Labrador CMS