ansettelse

Tre av fire i Whittakers nye rektorat er kvinner

Styret ved Universitetet i Agder har ansatt to kvinnelige viserektorer. Begge kommer fra egne rekker.

Gøril Hannås og Hilde Inntjore er ansatt som viserektorer ved UiA fra 1. august.
Publisert

Hilde Inntjore (55) og Gøril Hannås (54) blir viserektorer ved Universitetet i Agder (UiA) i perioden 2023-2027.

Hannås har allerede hatt stillingen i fire år, mens Inntjore er dekan for lærerutdanningene ved UiA.

Styret ved UiA ansatte de to på styremøtet 10. mai, i tråd med innstillingen fra et intervjupanel ledet av rektor Sunniva Whittaker, melder UiA på sine nettsider.

De to vil sammen med Whittaker og prorektor Hans-Kjetil Lysgård utgjøre rektoratet ved UiA fra 1. august, som da vil bestå en tre kvinner og en mann. I tillegg har UiA kvinnelig universitetsdirektør, Seunn Smith-Tønnessen, og får dermed i likhet med Universitetet i Stavanger en kvinnetung toppledelse.

Det var i alt åtte søkere til de to viserektorstillingene.

Allsidig erfaring

– Hilde har allsidig arbeidserfaring fra sektoren, og et smittende samfunnsengasjement. Hun er opptatt av forskningsbasert utdanning og tverrfaglighet, og med Hilde som viserektor skal vi få til god og strategisk utvikling av UiAs utdanninger, sier Whittaker.

Før hun ble dekan i 2020, var Hilde Inntjore studieleder og hun har også hatt administrative stillinger i UiAs forskningsadministrative avdeling.

4 nye år for Hannås

Gøril Hannås har de siste fire årene hatt stillingen som viserektor for samfunnskontakt og nyskaping. Hun har tidligere vært førsteamanuensis og instituttleder ved Handelshøyskolen ved UiA.

­– Vi er heldige som får Gøril med oss videre, og det er hun sterkt motivert for. Det gode arbeidet i første perioden med en egen viserektor for samfunnskontakt og nyskaping bereder grunnen for at vi kan få til enda mer på disse områdene i de kommende årene, sier Whittaker.

Skal ha sju nye dekaner

Det er ikke kjent hvem som vil fungere som dekan ved Avdeling for lærerutdanning i høstsemesteret, før ny dekan er på plass fra 1. januar 2024, skriver UiA.

UiA skal ha sju nye dekaner fra 1. januar, og stillingene skal nå utlyses etter at universitetsstyret vedtok utlysningstekstene 10. mai.

Powered by Labrador CMS