Utdanning er viktig i post-sannhetens tid, viser nyansatt rektor ved Høgskulen på Vestlandet, Berit Rokne til i sin nyttårshilsen. Foto: Tove Lie
Utdanning er viktig i post-sannhetens tid, viser nyansatt rektor ved Høgskulen på Vestlandet, Berit Rokne til i sin nyttårshilsen. Foto: Tove Lie

«Trassig tror vi på det gode»

Her er universitets- og høgskoletoppenes ønsker for 2017: om samskaping og samarbeid, en bedre verden, mer kunnskap, kvalitet og ønske om at 2017 blir året hele Norge vet hva humaniora er.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I år som  i fjor har Khrono utfordret landets universitets- og høgskolerektorer, og andre topper i sektoren, til å komme med sine nyttårsønsker eller hilsen via avisen. 

De fleste har holdt seg innenfor rammen av en twittermelding (140 tegn) og tankene og ønskene deres for året som kommer går i mange retninger, nært og fjernt. Og noen tilogmed på rim. 

Kathrine Skretting, rektor ved Høgskolen i Lillehammer (i morgen stedfortredende rektor på Høgskolen i Innlandet):

Måtte Høgskolen i Innlandet bli realisert i tillit og samarbeid i 2017, slik at mål om faglig styrking og universitetsstatus kan nås!

...mine tanker til dem som er rammet av krigs-handlingene i Syria og spesielt til flyktningene fra Aleppo...

Ole Petter Ottersen

Måtte 2017 bli året (...) hele befolkningen vet hva humaniora er.

Torbjørn Røe Isaksen

...studentene er vårt største håp for en bedre framtid.

Berit Rokne

Vi skal halde dørene opne, både i storm og stille. Men terskelen må vere høg, elles går det ille.

Johann Roppen

...focus on what is truly important, make a difference that matters...

Curt Rice

Vi trenger mot, ambisjoner, raushet og varme i 2017.

Mari Sundli Tveit

Trassig tror vi på det gode!

Vidar L. Haanes

(Foto: På Høyden)

Berit Rokne (bildet), rektor Høgskulen på Vestlandet:

Utdanning er viktig i post-sannhetens tid. Vårt samfunnsoppdrag gir mening i en urolig verden, og studentene er vårt største håp for en bedre framtid. Godt år!  #hvl

Bjørn Haugstad, statssekretær, Kunnskapsdepartementet:

Et energisk, utfordrende og utviklende år til alle på universiteter og høyskoler! Særlig nyfusjonerte Vestlandet og Innlandet. Lykke til!

Anne Husebekk, rektor UiT Norges arktiske universitet:

Mitt ønske for 2017 er at UiT kan bidra med enda bedre svar på noen av vår tids viktigste spørsmål om hav, klima, energi, helse og velferd. For å klare det, må vi fortsette arbeidet med å heve kvalitet, kapasitet og relevanse i høyere utdanning og forskning.

(Foto: Henriette Dæhli)

Curt Rice (bildet), rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus:

Let us in 2017 focus on what is truly important, make a difference that matters & show society how research & education are keys to progress 

Rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen:

I en tid med stadig flere globale samfunnsutfordringer håper jeg 2017 vil bli et år der kunnskap former samfunnet! Godt nytt år!

Mari Sundli Tveit, rektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU):

Tenk stort, vær nysgjerrig og dristig, se mulighetene i andres perspektiv og erfaringer. Vi trenger mot, ambisjoner, raushet og varme i 2017.

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Mart Boyesen (bildet), rektor ved Universitetet i Stavanger: 

Mine ønsker for 2017 er en fredeligere og mer rettferdig verden, fornøyde studenter og medarbeidere, og et styrket fokus på samarbeid nasjonalt og internasjonalt.

Rektor ved Høgskulen i Volda, Johann Roppen: 

I Volda har vi open-dør-politikk: Vi skal halde dørene opne, både i storm og stille. Men terskelen må vere høg, elles går det ille.

Frank Reichert, rektor ved Universitetet i Agder: 

Jeg ønsker alle et eksellent og fremragende 2017, hvor vi gjennom vår utdanning og forskning samskaper en bærekraftig utvikling for nye generasjoner.

(Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm)

Ole Petter Ottersen (bildet), rektor ved Universitetet i Oslo:

Ved nyttår går mine tanker til dem som er rammet av krigshandlingene i Syria og spesielt til flyktningene fra Aleppo som nå har fått sin situasjon ytterligere forverret av snø og kulde.

NTNU-rektor Gunnar Bovim:

2017 håper jeg vi kan bidra til at kunnskap former en bedre verden der åpenhet og kreativitet, debatt og konstruktivitet tør blomstre.

Terje Mørland, direktør NOKUT:

En hilsen til alle dem, som jobber for å få utdanningsgjerningen opp & frem!  NOKUT skal fortsette å heve prestisjen på utdanning i 2017!

(Foto: Nicklas Knudsen)

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (bildet), H:

Måtte 2017 bli året vi hever kvaliteten på høyere utdanning, får store gjennombrudd i forskningen, og hele befolkningen vet hva humaniora er.

Rektor Bjørn Olsen ved Nord universitet:

Jeg ser frem til 2017 med nye løft for Nord. Jeg håper også på tettere samarbeid i sektoren i 2017, og ønsker alle kolleger et godt nytt år!

Anna Linnea Ottosen, rektor ved Høgskolen i Hedmark, men konstituert rektor ved Høgskolen i Innlandet fra i morgen 1.januar:

Ønsker for det nye året for Høgskolen i Innlandet: At vi fortsetter den gode prosessen vi har hatt hittil, og at vi lykkes med å bygge en ny høgskole som markerer seg raskt og kjennetegnes av høye faglige ambisjoner, høy kvalitet og fornøyde studenter.

Arvid Hallén, direktør i Forskningsrådet:

Jeg ønsker at kunnskapens rolle og betydning styrkes, i Norge og i verden, med forskningsinstitusjoner som engasjerer seg i samfunnsutfordringene og som vinner respekt gjennom kvalitet og kommunikasjonsevne.

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Vidar L. Haanes, styreleder Universitets- og høgskolerådet (UHR) og rektor ved Menighetsfakultetet (MF):

Jeg hilser alle et godt år, med ønske om at vi ikke glemmer vårt oppdrag: å formidle kunnskap, innsikt og håp til nye generasjoner. Trassig tror vi på det gode!

Og her kan du lese hva noen av dem ønsket seg for året som har gått:

 

 

 

 

 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS