Panelet under dagens valgdebatt på høgskolen. Debattleder Tove Lie, redaktør i Khrono. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Valgdebatt på Khrono

Onsdag var ungdomsledere fra åtte ulike partier på høgskolen for å diskutere politikk for høyere utdanning. Se debatten her på Khrono.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag sendte vi valgdebatt direkte på web-TV. Sendingen blir tilgjengelig i opptak i løpet av ettermiddagen.

Valgdebatten om høyere utdanning på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) var i regi av Khrono og Studentparlamentet. Til å svare for partienes politikk overfor studenter og høyere utdanning var lederne i alle ungdomspartiene invitert.

— Målet vårt er å få fram forskjellene mellom partiene i viktige politiske spørsmål som angår studentene. Vi håper at dette kan øke engasjementet blant studentene og få flere til å bruke stemmeretten under valget 9. september, sier ansvarlig redaktør i Khrono, Tove Lie.

Uvitende studenter

En måling som Sentio gjennomførte for Khrono blant studenter og ansatte ved HiOA tidligere i sommer, viste at 54 prosent av studentene ikke visste hvilket parti de synes har best politikk for høyere utdanning. 31 prosent av studentene vet heller ikke hva de mener om dagens rødgrønne utdanningspolitikk.

Vi vil få fram forskjellene mellom partiene i viktige spørsmål som angår studentene.

Tove Lie

Blant temaene som skal debatteres på møtet er hvorfor såpass få klarer å gjennomføre sin høyere utdanning. Er norske studenter «for dyre og dårlige» og hva er en god studenthverdag? Ikke minst skal spørsmålet om hva som vil bli annerledes for studenter og tilsatte dersom det blir regjeringsskifte etter høstens valg debatteres.

(Seher Aydar, leder Rød ungdom kommer til debattmøte. Foto: Julie Lunde Lillesæter)

Opplysende

Leder for Studentparlamentet ved HiOA, Eline Stølan, synes det er altfor lite oppmerksomhet om høyere utdanning i valgkampen.

— Det er viktig å kartlegge nyansene i utdanningspolitikken og få fram hvilke konsekvenser de ulike alternativene vil ha for studentene og deres hverdag. For å få opp engasjementet er det viktig at folk ser at det faktisk betyr en forskjell hva de stemmer, sier hun.

Hun sier at det samme gjelder i studentpolitikken, og at det er viktig at studentene forstår og ser at de har en mulighet til å påvirke.

— Jeg oppfordrer virkelig folk til å møte opp på debattmøtet. Det kan bli både opplysende og spennende, sier hun.

Sendes live

Debatten ble streamet og sendt live via Khrono.no og den blir også liggende ute til etter debatten. Debattleder Tove Lie håper på et godt element av folkeopplysning, samtidig som debatten blir frisk og engasjert.

— Vi ønsker å løfte temaet høyere utdanning opp i valgkampen og bidra til økt engasjement rundt disse sakene, sier hun.

Khrono i samarbeid med Studentparlamentet kommer til å arrangere flere debattmøter utover høsten, men temaene for disse er ikke bestemt. Før sommeren var det en frisk debatt om Islam Nets søknad om godkjennelse som studentforening ved HiOA.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS