Fikk Kristian Ottosen-prisen

Christian Wierød og Øyvind Hasund Dahl mottok Kristian Ottosen-prisen.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag mottok Christian Wierød og Øyvind Hasund Dahl i Uninite Kristian Ottosen-prisen på 300.000 kroner. Overrekkelsen fant sted under åpningsforedragene til Kristin Skogen Lund og Rune Bjerke på Karrieredagen ved UiO. 

Kristian Ottosen-prisen er en idépris fra SiO, Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus. Årets tema er sosialt entreprenørskap.

Uninite er en digital tjeneste som kobler leietakere sammen. Tjenesten fungerer som en plattform der utleier kan tilby sin bolig. De ønsker å  koble unge sammen for å sikre gode relasjoner når de flytter i egen leilighet. En god koblingstjeneste senker andelen unge som bor sammen med feil boligpartner og øker stabiliteten i leieforholdet for utleier.

— SiO deler ut prisen i Kristian Ottosens ånd. Fondsstyret har lagt vekt på at Uninite har en tydelig visjon, og kombinerer en god idé med et bærekraftig opplegg. Forretningsidéen treffer godt både utfordringer i boligmarkedet, ensomhet blant studenter og har et sterkt potensiale for å bli en bærekraftig virksomhet, sier Tone S. Vesterhus, student, styreleder i SiO og Fondsstyret.

— Tusen, hjertelig takk! Det er en stor ære å motta Kristian Ottosen-Prisen og vi ser frem til å hjelpe både studenter i Norge og på tvers av landegrensene. Hvis du har en idé du ønsker å realisere eller noe du brenner for, så er det mulig å få til. Det er mulig å få tak i penger og det er mulig å gjennomføre så lenge du kaster deg ut i det og gir alt, sier Christian Wierød i Uninite på vegne av duoen.

Kristian Ottosen var en norsk forfatter, motstandsmann og senere  leder for Studentsamskipnaden i Oslo. Kristian Ottosen-prisen skal hjelpe studenter til å realisere gode ideer. Personer, grupper eller organisasjoner vil annethvert år få muligheten til å gjennomføre et prosjekt med prispengene innenfor et gitt tema. Tema for Ottosen-prisen 2016 er sosialt entreprenørskap, og prisen er i år på 300.000 kr.

(Foto: Tone Vesterhus, Uninite og Lisbeth Dyrberg. Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS