diskriminering

Universell utforming: Statsbygg og NTNU anmeldt

NTNU bryter diskrimineringsloven fordi de ikke har lagt til rette for brukermedvirkning i det nye Helgasetr-prosjektet, mener fem organisasjoner som nå anmelder NTNU og Statsbygg.

Helgasetr-prosjektet ved NTNU samlehelse- og sosialfagene og samskipnadens idrettstilbud under samme tak. Nå er Statsbygg og NTNU anmeldt for manglende universell utforming i prosjektet.
Publisert Oppdatert

Det er Norges handikapforbund, Norges Blindeforbund, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Norges Døveforbund og Hørselhemmedes Landsforbund som står bak anmeldelsen, skriver Universitetsavisa.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Ikke tilrettelagt

De fem organisasjonene som nå har gått til anmeldelse, skriver at NTNU bryter diskrimineringsloven fordi de ikke har lagt til rette for brukermedvirkning i Helgasetr-prosjektet. Dessuten viser de ikke vilje til å fjerne diskriminerende hindringer, hevder organisasjonene i følge Universitetsavisa.

— Vi har derfor valgt å melde NTNU og Statsbygg til Diskrimineringsnemnda for brudd på diskrimineringsloven, sier regionkontorleder Kristian Lian i Norges Handikapforbund Trøndelag til Universitetsavisa.

Rød klut

Helgasetr-prosjektet er et nytt bygg i Elgesetergate 10 i Trondheim. Her vil helse- og sosialfagene og samskipnadens idrettstilbud samles under samme tak, tett på resten av campus og byens helsetilbud, heter det i beskrivelsen fra NTNU.

Ifølge Universitetsavisa skal et brev fra campusdirektør Merete Kvidal ved NTNU ha blitt som en rød klut for organisasjonene. I et tidligere svar på kritikken, skrev hun på vegne av NTNU at de ikke vil at universell utforming skal gå på bekostning av areal.

Dersom organisasjonene får medhold i Diskrimineringsnemnda, kan det bli aktuelt å gi pålegg om å rette opp de kritikkverdige punktene. Skjer ikke det, kan dette eventuelt følges opp med tvangsmulkt.

NTNU: — Leit

— Vi synes det er er leit at dialogen oppleves som så dårlig at organisasjonene klager inn Statsbygg og NTNU til Diskrimineringsnemnda. Fra NTNUs side har vi vært opptatt av å finne ut hva som er mulig å løse av de konkrete utfordringene organisasjonene har påpekt i Helgasetr-prosjektet, sier Merete Kvidal til Universitetsavisa.

Kvidal opplyser også om at NTNU har fått bekreftet fra Statsbygg at bygget overholder kravene til universell utforming. Likevel er nå Statsbygg i dialog med organisasjonene om universell utforming utover forskriftskravene.

— Vi kunne sikkert vært enda bedre i kommunikasjonen fra NTNU sin side, sier Kvidal til Universitetsavisa, og legger til at ledelsen skal møte Funksjonshemmedes fellesorganisasjon rundt månedsskiftet.

(oppdatert 20.10.21 kl. 14.21 med svar fra Kvidal fra NTNU)

Powered by Labrador CMS