høgskolen i innlandet

Utsetter universitetssøknaden igjen

Høgskolen i Innlandet hadde ambisjoner om å sende en ny universitetssøknad før sommeren. Nå utsetter de det.

Vi sender søknaden når vi er klar, sier rektor Peer Jacob Svenkerud.
Publisert

Det bekrefter rektor ved Høgskolen i Innlandet (HINN), Peer Jacob Svenkerud, til Forskerforum.

— Det var en betydelig ambisjon å sende søknadene før sommeren. Men vi må sende den når vi er klar til å sende den. Slik vi ser det nå, blir den ikke sendt før tidlig på høsten, sier rektoren til Forskerforum.

Andre utsettelse

Høyskolen hadde ambisjoner om å sende en søknad allerede høsten 2021, men valgte da å utsette til 2022. Svenkerud forklarte ovenfor Khrono den gang at det da var på grunn av at de manglet et tilstrekkelig antall kandidater gjennom doktorgradsutdanningene. Da trakk han også frem at vinteren 2021 eller våren 2022 var tidspunkt de kanskje ville prøve å sende inn søknad på igjen. Uten at det var hogget i stein.

— Jeg har sagt tidligere at vi ikke ønsker å være bundet av noe tidspunkt. Vi sender søknaden når vi og styret mener vi har en søknad som belyser spørsmålene Nokut hadde ved sist runde på en god måte og når helheten er oppdatert, sa han til Khrono den gang.

På høyskolens egne nettsider forklarer rektoren at det ikke er noen dramatikk i utsettelsen denne gang.

— Årsaken er at vi trenger noe mer tid en forutsatt på å få søknaden ferdig, spesielt arbeidet med å beskrive de ulike ph.d.-områdene. Dette handler om at vi må ha en søknad som er så godt kvalitetssikret som overhodet mulig, sier Svenkerud på nettsidene deres.

Han understreker også at utsettelsen ikke betyr at de sliter med å rette på manglene som Nokuts sakkyndige komitè trakk frem da de søkte i 2020 og fikk avslag.

— Jeg er sikker på at vi vil sende en god søknad. Jeg har god tro på positivt svar og at vi blir et universitetet i løpet av 2023, men noen garanti har vi selvsagt ikke, sier rektoren.

Samarbeider med HVL

HINN er sammen med Høgskulen på Vestlandet (HVL) de to høgskolene som ønsker å søke om universitetsstatus i nær fremtid. De to har utvekslet erfaringer med arbeidet underveis, som Khrono skrev i januar.

— Vi har begge som mål å bli gode universiteter i våre respektive regioner. Å utveksle erfaringer rundt dette arbeidet, er nyttig for både oss og HVL, sa Svenkerud den gang.

Han fortalte da også at de to institusjonene hadde bestemt seg for å holde kontakten underveis. HVL har sett for seg å sende en søknad mot slutten av 2022 eller starten av 2023.

Powered by Labrador CMS