null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Khrono skal evalueres

Høgskulen i Volda skal evaluere HiOAs uavhengige nettavis.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har bestemt at nettavisen Khrono skal evalueres eksternt. Oppdraget går til Høgskulen i Volda, der en prosjektgruppe under ledelse av førsteamanuensis Paul Bjerke skal gjøre jobben. Gruppen skal vurdere hvordan avisens formålsparagraf blir ivaretatt i praksis, gjøre en leserundersøkelse som kan fortelle hvem leserne er, og vurdere om Khronos formålsparagraf bør reformuleres og utvides til å ha et bredere perspektiv på universitets- og høgskolesektoren. 

Undersøkelsene og analysene som gruppen gjør skal ende i en rapport som skal gi høgskolestyret grunnlag for å vurdere om prøveprosjektet med en uavhengig nettavis skal bli permanent.

Evalueringen skal foregå i perioden fram mot oktober og har en kostnadsramme på 300.000 kroner.

I Khronos formålsparagraf heter det at avisen skal tilstrebe en kritisk og seriøs journalistikk, i tråd med den frie pressens idealer og at dette skal gjøres ved å dekke høgskolens virksomhet og relaterte temaer, belyse mangfoldet av aktiviteter og miljøer ved høgskolen, bringe stoff som analyserer forutsetningene for og resultatene av HiOAs virksomhet, og stimulere til meningsutveksling og faglig debatt.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS