Eksamen

140 studenter må ta eksamen på nytt på grunn av feil

Sensorveiledningen lå tilgjengelig for studentene ved Høgskolen i Innlandet da de satte seg til med hjemmeeksamen fredag.

Høgskolen i Innlandet, her ved rektor Peer Jacob Svenkerud, glemte å fjerne gamle sensorveiledninger da de gjenbrukte gamle eksamensoppgaver. Dermed må 140 studenter ta eksamen på nytt.
Publisert Oppdatert

Fredag skulle 140 studenter gjennom hjemmeeksamen i Forvaltningsrett ved Høgskolen i Innlandets avdeling på Rena.

Men underveis i eksamen tikket det inn en sms fra høgskolen med beskjed om at eksamenen var annullert, skriver høgskolen på sine egne nettsider.

Årsaken var en fem år gammel sensorveiledning som hadde vært tilgjengelig for studentene både før eksamen og da de startet på eksamen. Veiledningen lå ute i tilknytning til en identisk oppgave som ble gitt som eksamen i 2018, og kunne gi studenter som hadde lest den en utilsiktet fordel sammenlignet med de som ikke hadde lest den, skriver de.

— Dette er en svært uheldig situasjon for studentene, og derfor var det en vanskelig beslutning å ta. Men fakultetet har begått en feil, og konsekvensen er dessverre at studentene må ta ny eksamen, sier dekan Marit Roland til høgskolens nettsider og legger til:

— Fordi vi ikke kunne sikre at alle eksamenskandidatene ville få en rettferdig vurdering av sin innsats under eksamen, så vi ingen annen utvei enn å annulere hele eksamenen.

Nå jobber fakultetet med å finne en ny dato for eksamen.

— Vi får henvendelser fra studenter som er frustrerte, lei seg og sinte, og det er forståelig. Jeg beklager overfor studentene, sier Roland.

Høgskolen vil nå gå gjennom rutinene for å sikre at dette ikke skjer igjen.

Powered by Labrador CMS