eksamen

196 studenter må ta eksamen på nytt etter brannalarm

Utdanningsdirektør ved Universitetet i Agder, Greta Hilding, har forståelse for at det som skjedde er belastende for studentene.

Brannvesenet troppet opp ved UiA for å sjekke at alt var i orden.

200 studenter ved Universitetet i Agder (UiA) var i full sving med eksamensoppgavene sine i B- og D-bygget ved Campus Kristiansand da brannalarmen plutselig gikk på hele området.

Alle studentene måtte forlate byggene, og nå er det klart at 196 av de 200 studentene må ta eksamen på nytt igjen, melder Universitetet i Agder på sin hjemmeside.

Litt over en time

Kommunikasjonsdirektør ved UiA, Øivind Eskedal, forteller til Khrono at brannalarmen gikk like over klokken 10.

— Jeg antar at eksamenene startet klokken 9, så da har de vært godt i gang da uhellet skjedde, sier Eskedal.

Han forteller at UiA nå jobber på spreng med å finne ut hvordan de skal løse situasjonen for de berørte studentene.

— Alle vil få beskjed i løpet av dagen i dag hva som vil skje videre, men det er ikke sikkert at alle får vite nøyaktig tidspunkt for når eksamen skal avvikles på nytt, sier Eskedal.

Det var i forbindelse med ombygging av de gamle Østsida-lokalene ved Campus Kristiansand at en av UiAs leverandører arbeidet på brannvarslingsanlegget.

En manuell brannmelder skulle kobles inn igjen like etter klokken 10 fredag formiddag, og en feil gjorde at dette umiddelbart utløste brannalarmene i A-, B- og D-bygget.

Gjennomgåing med Statsbygg

Campusdirektør Kjetil Hellang er tydelig på at arbeidet ikke burde vært gjennomført mens det pågikk eksamener i byggene.

— Vi vil gjennomgå dette med Statsbygg som eier byggene våre, uttaler Hellang UiAs egen nyhetsportal.

Utdanningsdirektør ved UiA, Greta Hilding, sier at hun har stor forståelse for at det som har skjedd er belastende for de berørte studentene.

— Det er strenge regler som gjelder for å beskytte integriteten til eksamenene og studentenes vitnemål, sier direktøren, og legger til at de nye eksamenene skal avlegges så snart som mulig.

Powered by Labrador CMS