Clintons foredrag er en del av et større BI-prosjekt, «The Gender Equality Experience». Bildet er fra presidentvalgkampen i 2016. Foto: HiOA
Clintons foredrag er en del av et større BI-prosjekt, «The Gender Equality Experience». Bildet er fra presidentvalgkampen i 2016. Foto: HiOA

BI-studenter får besøk av Hillary Clinton 8. mars

Konferanse. Tidligere utenriksminister Hillary Clinton kommer til BI på 8. mars for å delta på en konferanse forbeholdt BIs studenter. Hvor mye det har kostet vil ikke institusjonen ut med.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Handelshøyskolen BI har signert tidligere utenriksminister, senator og førstedame Hillary Rodham Clinton som hovedtaler til deres internasjonale konferanse om kvinners deltakelse i arbeidslivet. 8. mars.

Vi går aldri ut med kontraktsmessige forhold for inviterte gjester.

Yngve Kveine

Kommunikasjonsdirektør ved BI, Yngve Kveine skriver i en e-post til Khrono at Clinton er invitert for å gi sine perspektiver på likestilling og mangfold som vesentlige drivere for en bærekraftig økonomi.

— Som tidligere utenriksminister og toppolitiker i USA mener vi at hun er høyaktuell for å bidra med viktige perspektiver om sentrale spørsmål for våre studenter, skriver han.

Fakta

Hillary Clinton

  • Presidentkandidat 2016
  • Utenriksminister for USA 2009-2013
  • Senator for New York, 2001-2009
  • Førstedame, 1993-2001

Kilde: BI

Clintons foredrag er en del av et større BI-prosjekt, «The Gender Equality Experience», hvor BI har invitert internasjonale studenter fra hele verden til å komme til Oslo for å være med på et spennende og utfordrende ukeprogram knyttet til temaet likestilling.

Vil ikke ut med pris

— Hvor mye betaler dere for å få Clinton til å komme?

— Vi går aldri ut med kontraktsmessige forhold for inviterte gjester. Dette gjelder på lik linje for henne som ledende økonomer, næringslivsledere og politikere som besøker BI, skriver Kveine.

— Tror dere BI-studentene mener at dette er vel anvendte penger?

— BI kommenterer ikke kontraktsmessige forhold for inviterte gjester. Som en ledende internasjonal utdanningsinstitusjon er det viktig for BI å bidra med dialog og kunnskapsdeling rundt viktige globale spørsmål. Konferansen er gratis og forbeholdt våre studenter og er kun ett av mange tilbud gjennom året, skriver Kveine.

Bare for heltidsstudenter på BI

Arrangementet er forbeholdt BIs fulltidsstudenter. Det er ikke mulig å kjøpe billett eller på annen måte sikre seg plass til arrangementet. Konferansen vil bli streamet, opplyser BI.

Da tidligere president, Barack Obama, gjestet Oslo Business Forum i Oslo i 2018 ble også prislappen holdt hemmelig. Standardbillettene kostet imidlertid mellom 5.000 og 9.000 kroner.

BI skriver på sine nettsider at Interessen fra internasjonale studenter for å delta har vært overveldende. Av 785 søkere er det plukket ut 6 heldige deltakere til en spennende og lærerik ukeprogram der de vil få nye perspektiver og utfordrende oppgaver knyttet til likestilling, økonomi og mangfold, skriver de.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS