Kunnskapssektoren og fagforeningskamerater takket av leder i Forskerforbundet, Petter Aaslestad, i Rokokkosalen på Grand Hotel i Oslo. Foto: Tove Lie

Aaslestad ble takket av

Takk for seg. Avtroppende leder i Forskerforbundet sa takk for seg på Grand hotel i Oslo.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bevæpnede politivakter sto utenfor døren og sikkerhetsfolk med propp i ørene gikk rundt og kontrollerte forholdene. Det var nok ikke fordi leder i Forskerforbundet gjennom seks år, Petter Aaslestad, holdt mottakelse i Rokokkosalen på Grand, men fordi at det samtidig var en rekke internasjonale gjester på hotellet som var i byen i anledning Nobels fredspris og arrangementer som hørte til der.

Da lokallaget på NTNU ringte, lurte jeg på hva jeg hadde gjort for noe galt. De spurte om jeg ville bli ny leder i Forskerforbundet. Det var jeg i utgangspunktet ikke interessert i.

Petter Aaslestad

Sammen med samarbeidspartnere og forhandlingsmotparter ble det mange, men eksemplarisk korte taler, til den nypåtroppende litteraturprofessoren.

— Velkommen «hjem»

Organisasjonsdirektør Ida Munkeby fra NTNU var en av dem som ønsket Aaslestad velkommen «hjem igjen».

— Du er jo mest vår, sa hun til NTNUs mangeårige litteraturprofessor. Hun viste også til hans gjennomføringskraft da han i sin tid var dekan på nyfusjonerte AVH (Den allmennvitenskapelige høyskolen) og NTH (Norges Tekniske Høyskole) da de i 1996 gikk fra å være Universitetet i Trondheim til å bli NTNU.

Aaslestad har også vært styreleder i Nokut, men skal man tro talerne lå det aldri i kortene at han skulle bli fagforbundsleder.

— Da lokallaget på NTNU ringte, lurte jeg på hva jeg hadde gjort for noe galt. De spurte om jeg ville bli ny leder i Forskerforbundet. Det var jeg i utgangspunktet ikke interessert i, fortalte han til Trude Teige som intervjuet ham under tirsdagens seanse på Grand i Oslo.

Ett års forskertermin

Petter Aaslestad kunne fortelle forsamlingen at han nå skal ha et års forskningstermin hvor planen muligens er å lese seg gjennom legers søknader til NAV for at syke skal innvilges uføretrygd, og tolke tekstene slik bare en litteraturprofessor kan det. Han har tidligere forsket på sjangeren «pasientjournaler i psykiatrien» - og tilogmed skrevet bok om det.

Professor Aaslestad er også kjent for å være en god taler. Tidligere i vinter holdt han takk for maten-talen på Universitets- og høgskolerådets konferanse, og benyttet anledningen til å takke for seg der også.

— Og takk for alle de årene i akademia som sterkt «konferanseutsatt», som han sa.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS