Nederland

Advarer utenlandske studenter uten bolig: — Hold dere unna

Nederlandske universiteter advarer mot mangel på studentboliger.

Kontainere brukt som midlertidige studentboliger i Amsterdam.
Publisert

Studenter i Nederland rammes av stor mangel på studentboliger, og verre skal det bli, om vi skal tro på ferske anslag for de neste årene. Det vil ramme utenlandske studenter spesielt hardt, advares det.

Ifølge anslagene, presentert i avisa Trouw, manglet det 22.000 studentboliger høsten for ett år siden. Det anslås at tallet vil mer enn doble seg fram mot 2024-2025, til minst 50.000.

Nederlandske universiteter har allerede gått ut og advart utenlandske studenter, som ikke allerede har skaffet seg bolig. Universitetet i Twente skal ha oppfordret til å holde seg unna og heller studere ved et annet universitet.

Også andre universiteter skal ha advart.

Venter flere fra andre EU-land etter brexit

Ifølge Trouw forventer Kences, som står bak anslagene, en kraftig økning dette året i studenter på jakt etter bolig. I tillegg til nye studenter pekes det på at mange andreårsstudenter som har bodd hjemme under pandemien, kommer til å jakte bolig.

På toppen av dette kommer de utenlandske studentene.

Det vises til at også mange av disse har bodd hjemme og fulgt undervisningen digitalt under pandemien, og at mange vil komme når campusene åpner igjen.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Det pekes også mot Brexit, det forventes at flere studenter fra andre EU-land vil sikte seg inn mot Nederland etter at universitetsstormakten gikk ut av EU.

Når det strammer seg til på studentboligmarkedet vil utenlandske studenter som ikke kjenner boligmarkedet og dessuten ikke kan bo hos familie i Nederland, kunne få ekstra store problemer med å finne seg bolig, skriver den nederlandske avisa.

Studenter flyttet inn på eldrehjem

Mangel på studentboliger er ikke noe nytt i Nederland, det er blitt beskrevet også tidligere rapporter fra Kences, en paraplyorganisasjon for de som jobber med studentboliger.

Det var også noe av bakteppet da et eldrehjem i byen Deventer for snart ti år siden åpnet dørene for studenter, da ledelsen ved hjemmet så etter muligheter for å bedre hverdagen for de eldre beboerne. Det bor i dag seks studenter ved hjemmet.

Powered by Labrador CMS