Ærespris til to Agder-forskere

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prisvinner: Dag Ingvar Jacobsen, professor Universitetet i Agder.

LILLEHAMMER. Nettverk for Organisasjonsforsking i Norge (NEON) har tildelt sin ærespris for 2019 til professor Dag Ingvar Jacobsen og professor Jan Thorsvik, begge ved Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag ved Universitetet i Agder.

Tildelingen begrunnes med deres helt sentrale bidrag til organisasjons- og ledelsesfeltet med boken «Hvordan organisasjoner fungerer».

Handelshøgskolen Innlandet – Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap stod også i år som arrangør av NEON-konferansen.

Som i fjor foregikk den på Lillehammer. Hvert år deles det ut en ærespris, og i år gikk prisen til to professorer fra Universitetet i Agder.

Det heter i begrunnelsen at forfatterne på hvert sitt område har levert viktige forskningsbidrag innen organisasjonsteori, ledelse, offentlig politikk og forvaltning, vitenskapsteori og forskningsmetode.

Årets ærespris er først og fremst begrunnet i en lærebok som man trekker fram har hatt stor betydning for å formidle brede og mangslungne temaer i organisasjonsfaget på en forbilledlig pedagogisk og rikt på innhold til et bredt publikum.Og er en lærebok.

Læreboken, som er utgitt på Fagbokforlaget, har siden utgivelsen i 1997 og frem til i dag solgt mer enn 130.000 eksemplar i Norge. Den er oversatt til dansk på Hans Reitzels forlag, til svensk på Studentlitteratur AB, og har etablert seg som den mest brukte læreboken i organisasjonsteori i Skandinavia.

Juryen legger vekt på at boka gir en helhetlig modell som er en unik inngang til å forstå, forklare og forbedre organisasjoner i vid forstand. Det er kanskje ikke en overdrivelse at boka er det viktigste bidraget i Skandinavia til å formidle organisasjonsfaget til høgskole- og universitetsstudenter i Norden.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS