Styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus brukte 50 minutter i lukket møte for å komme fram til at Unni Hembre er riktig person til å lede det nye, store sykepleieinstituttet på høgskolen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Unni Hembre fikk jobben som instituttleder

Fungerende instituttleder på det nye sykepleieinstituttet på Høgskolen i Oslo og Akershus, Dag Karterud, må tre til side og overlate jobben til ekstern søker Unni Hembre.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 1. august har Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) opprettet et felles og nytt Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. Dette er høgskolens klart største institutt med cirka 3000 studenter og 250 ansatte.

Tirsdag behandlet høgskolestyret en mindretallsanke på tilsettingen av ny instituttleder, som skjedde i tilsettingsutvalget i juni. Der ble flertallets avgjørelse anket av mindretallet, og denne anken ble behandlet i dagens møte i høgskolestyret for lukkede dører.

Hele 50 minutter brukte styret på saken, før dørene ble åpnet igjen. Vedtaket i høgskolestyret er at anken ikke tas til følge og Unni Hembre er ansatt.

Les også:

(Foto: regjeringen.no)

Unni Hembre ansatt

Nå er alle parter orientert om utfallet av behandlingen og Unni Hembre (55) (bildet over) tilbys jobben som ny instituttleder. Dagens fungerende leder Dag Karterud må dermed tre til side. Karterud har de siste fire årene vært instituttleder ved Institutt for sykepleie i Pilestredet, som nå er slått sammen med Institutt for helse, ernæring og ledelse på Kjeller.

Unni Hembre stod ikke på den opprinnelige søkerlista, og hun kom inn som konfidensiell søker etter at fristen var utløpt.

Mangler førstekompetanse

Mens fungerende instituttsjef Dag Karterud har doktorgrad, mangler Unni Hembre førstekompetanse, noe som i hovedregel skal være et krav ved nyansettelser i faglige stillinger ved høgskolen.

Hembre har en Master of Public Administration fra Handelshøyskolen i København, som hun tok i 2014.

Hun er nå fagsjef for eldreomsorgen i Oslo kommune.

Tidligere har hun vært nestleder i sykepleierforbundet og har hatt internasjonale posisjoner i den europeiske organisasjonen for sykepleiere.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS