Iselin Nybø er bekymret for norske studenter som ønsker å søke seg til utveksling i Storbritannia denne høsten. Bekymringen gjelder særlig de som er koblet på Erasmus-programmet. Foto: Siri Øverland Eriksen

Nybø advarer studenter mot å velge Storbritannia

Utveksling. Statsråd Iselin Nybø advarer studenter mot å dra på utvekslingsopphold til Storbritannia av varighet mindre enn ett år. Utenlandsstudentenes interesseorganisasjon, er ikke så bekymret som Nybø.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsknings- og høyere utdanningsminister, Iselin Nybø, fraråder studenter å dra på utveksling til Storbritannia til høsten.

— Mye er usikkert på grunn av brexit, sier Iselin Nybø, ifølge NRK.

Hvis du er student og vurderer å reise ut til høsten, anbefaler jeg deg å se på andre land enn Storbritannia

Iselin Nybø til NRK

Rundt 550 utvekslingsstudenter, færre på Erasmus-programmer

Totalt var det i 2017 4.876 studenter fra norske institusjoner i Storbritannia. Dette inkluderer både helgradsstudenter og studenter på utvekslingsopphold.

Antall studenter på utveksling til Storbritannia i 2017 var 550.

Men det er særlig studenter som skal på kortere opphold Nybø uttrykker bekymring for.

— Det er andre avtaler som gjelder for dem som vil ta en hel grad, så denne advarselen gjelder særlig de som har tenkt å være i Storbritannia i ett år eller mindre, presiserer Nybø overfor NRK.

— Hvis du er student og vurderer å reise ut til høsten, anbefaler jeg deg å se på andre land enn Storbritannia. Usikkerheten knyttet til Erasmus-programmet er stor, sier Nybø til NRK.

— Fraråder ikke, men ber alle sjekke

Hanna Flood er leder for Ansa, utenlandsstudentenes organisasjon.

Det er hovedsakelig Erasmus-opphold som er usikre.

Hanna Flood

— Vi verken anbefaler eller fraråder å søke Erasmus-opphold i Storbritannia, men oppfordrer alle som vurderer det til å sette seg godt inn i situasjonen og eventuelle konsekvenser, og også se på muligheten for å dra til et annet land, sier Flood til Khrono.

Hanna Flood, leder av Ansa. Foto: Siri Øverland Eriksen

Hun trekker videre fram at Lånekassen sine tall viser at ca. 530 studenter fikk støtte fra Lånekassen i skoleåret 2017-2018 for utvekslingsopphold i Storbritannia, men det er usikkert hvor mange som er på Erasmus-opphold.

— Det er hovedsakelig Erasmus-opphold som er usikre, legger Flood til.

Hun viser til at Storbritannias ambassadør til Norge, Richard Wood, var på Dagsnytt 18 den 30. januar og sa at det er ordninger på plass for å sikre nåværende og kommende norske studenter i Storbritannia, og de studiene man i dag får støtte til fra Lånekassen kommer også til å få støtte etter brexit.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS